Η «Ζωντανή Φάτνη» είναι μια σύντομη θεατρική αναπαράσταση που στοχεύει να παρουσιάσει, με την χρήση ανθρώπινων μορφών, τη Γέννηση του Ιησού Χριστού με μια διαφορετική σκηνογραφία.

Τη σκηνή της Γέννησης θα πλαισιώνουν σπιτάκια μέσα στα οποία θα αναπαρίστανται κάποια από τα παλαιά και σχεδόν ξεχασμένα επαγγέλματα καθώς και σπάνια, παλαιά αντικείμενα και εργαλεία, του περασμένου αιώνα. Η αναπαράσταση τόσο της Γέννησης, όσο και των παλαιών λαογραφικών θα γίνει από «ηθοποιούς» μέλη των λαογραφικών συλλόγων της πόλης οι οποίοι θα φορούν τις παραδοσιακές τους στολές.

Στη συνέχεια, ο επισκέπτης θα καταλήξει μπροστά σε ένα παλαιό κτίσμα, οπού εκεί θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει πως ήταν ένα λαϊκό κρητικό σπίτι των αρχών του περασμένου αιώνα. Τέλος, λίγο πριν την έξοδο του θα εισέρχεται σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου θα μπορεί να γευτεί ψητά κάστανα και γλυκό κόκκινο κρασί.

Την ημέρα της έναρξης της «Ζωντανής Φάτνης» (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου) στον πεζόδρομο, μπροστά από το κτήμα Μορφόπουλου, χορωδία θα συνοδεύει την εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Σας περιμένουμε!