Παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Αθήνα, το νέο βιβλίο του Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, με τίτλο «Μη ξεχάσεις να αγαπήσεις – προσεγγίσεις στα ¨περί αγάπης¨ κεφάλαια του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού», το οποίο και αφιέρωσε τιμητικώς στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο. Πρόκειται περί ενός βιβλίου, «διεισδυτικού» στην σημερινή σκληρή κοινωνία, με έντονη την αγαπητική διάθεση και επιρροή από την διδασκαλία και την ζωή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου προλόγισε αυτό το εξαιρετικό θεολογικά, πνευματικά και λογοτεχνικά εύληπτο βιβλίο, που ταυτόχρονα εκπέμπει την απλότητα που αναζητά ο μέσος αναγνώστης και κηρύσσει την αγάπη που δίδαξε ο Άγιος και «φυλάκισε» ο συγγραφεύς στις σελίδες και στον τίτλο του.

Για το βιβλίο επίσης μίλησαν θερμά από το πάνελ ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, ο Πρωτ/ρος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και ο
Πρωτ/ρος π Γεώργιος Σχοινάς. Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος, αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης ενώ ο Ψαλτικός Χορός «Βυζαντινόν Αναλόγιον», απέδωσε ύμνους, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Βαζούρα.
Στο τέλος της Εκδηλώσεως ο π. Ιάκωβος αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους παρισταμένους, αλλά και όσους βοήθησαν για την Εκδήλωση, ομίλησε από καρδιάς για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου παρουσιάζοντάς τον ως άνθρωπο της αγάπης, της προσφοράς και της παρηγορίας, επομένως και ως τον κατάλληλο για να το προλογίσει, χωρίς να παραλείψει να εκφράσει λόγους καλούς για όλους όσοι συνετέλεσαν στην έκδοση και την παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο έγινε ανάρπαστο.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, οι οποίοι χαιρέτησαν την έκδοση, αλλά και πλήθος κόσμου που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέκλισε την αίθουσα.