Eκδήλωση διοργάνωσε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Μεγάρων -Ν.Περάμου με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Παναγιώτη Δουδωνή.
“Η αθρόα προσέλευση μελών και φίλων του Κινήματος στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Θέογνις» και η συμμετοχή τους στον ανοιχτό διάλογο, απέδειξε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής πορείας, για προοδευτική αλλαγή, την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει υπηρετήσει διαχρονικά” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τ.Ο.
Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Μεγάρων – Νέας Περάμου Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη, προτείνοντας συντονιστή του ανοιχτού διαλόγου τον πολύπειρο Σπύρο Κέντρο, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τους συμμετέχοντες.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής ο οποίος σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ασκώντας πολιτική κριτική τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «και οι δύο έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει».
Ο κ. Δουδωνής τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει τη σταθερότητα στη χώρα σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας εκφράζουν συγκεκριμένες ιδεολογικές θέσεις όπως και τοποθετήσεις σε σχέση με τη διαχείριση του κράτους. Κάτι που φαίνεται  από τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το κράτος ο κ. Μητσοτάκης με 9,5 δις ευρώ απευθείας αναθέσεις, αλλά και από τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών – και το γραφείο του πρωθυπουργού.
Αναφερόμενος στην  άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη που αναφέρει «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας για Πρωθυπουργός» επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί πάγια θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από την πρώτη μέρα της εκλογής του, χαρακτηρίζοντας την υπεύθυνη στάση.  «Εμείς λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε κυβέρνηση, θα συνεργαστούμε με βάση το πρόγραμμα μας, αλλά δεν θέλουμε για πρωθυπουργούς τους κ. κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. 
Η προγραμματική συμφωνία που θα είναι συνισταμένη των δύο προγραμμάτων, του δικού μας και του εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από δύο ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει», δήλωσε ξεκάθαρα ο Παναγιώτης Δουδωνής, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Ακολούθησε διάλογος, με τους συμπολίτες μας να θέτουν κυρίως σοβαρά τοπικά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως αυτά της ασφάλειας και της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης και στήριξης του πρωτογενούς τομέα. 
Έπειτα παρουσιάστηκαν και τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι Βουλευτές, Κυριακή Περουκίδου, Δημήτρης Στάμου, Κυριάκος Χατζηλέρης, Αντώνης Υψηλάντης και Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη.
Εκτός από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα στελέχη της Κεντρικής επιτροπής Σοφία Αδάμ και Θανάσης Σερέπας Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής Αγαθάγγελος Σερέπας, η Αν. Γραμματέας Μαρία Μιχάλαρου, τα μέλη Σεμίνα Πινή, Στέφανος Φουρνάρης,Μηνάς Ζέρβας Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ» δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπερδελής, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πομώνης και ο τ. Νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης.