Εγκαινιάστηκε το πρώτο οικοτροφείο άνοιας τελικού σταδίου στα Μέγαρα

Στα εγκαίνια της Μονάδας Ψυχικής Υγείας – του πρώτου οικοτροφείου για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου, παρευρέθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κώτσηρας, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας κας Ζωής Ράπτη.

Μονάδα Ψυχικής Υγείας στα Μέγαρα: Εγκαίνια παρουσία της Υφυπουργού Ζωής Ράπτη

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνος.

Η νέα δομή, με δυναμικότητα 25 κλινών, υλοποιήθηκε κατόπιν διαγωνισμού, από την Α.Μ.Κ.Ε. «Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας», με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, χρηματοδοτικού εργαλείου που προέκυψε από τις ενέργειες του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του οικοτροφείου είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική στήριξη, καθώς και στήριξη του συγγενικού περιβάλλοντος των συνανθρώπων μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω δομή αποτελεί το επιστέγασμα μίας σημαντικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από την αρμόδια Υφυπουργό κα Ζ. Ράπτη, με την οποία ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας έχει συνεργασία σε πλήθος δράσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των ευάλωτων συμπολιτών μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων και την Α.Μ.Κ.Ε. «Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας».

Σε δήλωσή του ο κ. Κώτσηρας ανέφερε: «Στη Δυτική Αττική, έχουμε δρομολογήσει την υλοποίηση δράσεων και έργων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας της περιοχής μας, όπως είναι η Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την αντιμετώπιση της άνοιας, το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, κάναμε ουσιαστικά βήματα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και, ιδιαίτερα, των πιο ευάλωτων.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του κόσμου, στεκόμενοι δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας».