Με την παρουσία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου, τα εγκαίνια λειτουργίας της Μονάδας Ψυχικής Υγείας, για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος

Η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη τόνισε ότι ο Δήμος Μεγαρέων παραχώρησε το κτίριο και εκταμιεύθηκαν πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και υπάρχει συνεργασία προς όφελος των πολιτών και των ασθενών.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε το χαρτοφυλάκιο της ψυχικής υγείας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον ευαίσθητο αυτό τομέα και την ημέρα των εγκαινίων, υπεγράφη υπουργική απόφαση που προβλέπει την μεταφορά των ασθενών όχι πλέον από την ελληνική αστυνομία, αλλά από υπηρεσίες του υπουργείου υγείας, για να προστατεύονται τα δικαιωμάτα των ψυχικά ασθενών περισσότερο.

Για την συνεργασία των υπουργείων υγείας και δικαιοσύνης, μίλησε ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας.

“Σήμερα στα #Μέγαρα εγκαινιάσαμε μαζί με την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη Zoi Rapti τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου, αναφέρει ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.
Πρόκειται για το επιστέγασμα μίας σημαντικής προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό με την αρμόδια Υφυπουργό, σε αγαστή συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς (Δήμος Μεγαρέων) και την Α.Μ.Κ.Ε. «Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας» ,υπό την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, χρηματοδοτικού εργαλείου που προέκυψε από τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη Kyriakos Mitsotakis.
Στη Δυτική Αττική, έχουμε δρομολογήσει την υλοποίηση δράσεων και έργων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας της περιοχής μας, όπως είναι η Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την αντιμετώπιση της άνοιας, το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της τετραετίας κάναμε ουσιαστικά βήματα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του κόσμου και επιλύοντας προβλήματα, που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τροχοπέδη στην πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας και της Δυτικής Αττικής!”.

Πρόκειται για μία μονάδα πρότυπο μία από τις τρείς (3) που υπάρχουν σε όλη την  Ελλάδα και  η οποία  θα καλύψει τις ανάγκες  όλου του Δήμου και όχι μόνο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων.