Θανάσης Μπούρας: «Συνεχίζω να συμβάλλω στην προσπάθεια για μια καλύτερη Δυτική Αττική για όλους τους συμπολίτες μου οι οποίοι στη διάρκεια της κοπιώδους αλλά ευχάριστης πολιτικής μου διαδρομής έγιναν καλοί μου φίλοι»

Συνέντευξη με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα

–           Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη που δεν σας γνωρίζει; Λίγα λόγια για εσάς.

Εκλέγομαι Βουλευτής ΝΔ από το 2000. Έχω διατελέσει Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και είμαι Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το 2019. Στις εκλογές του 2019 η τότε Περιφέρεια Αττικής χωρίστηκε σε Ανατολική και Δυτική Αττική και όταν ερωτήθηκα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποια περιοχή θα επιλέξω να πολιτευτώ του δήλωσα ότι επιθυμία μου είναι να πολιτευτώ στη νέα τότε εκλογική περιφέρεια Δυτικής Αττικής. Και αυτό γιατί η Δυτική Αττική είναι το πολιτικό μου σπίτι. Παλαιότερα ήμουν Νομάρχης Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια εκλέγομαι Βουλευτής σε πολλές συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής, τα υπηρέτησα από θέσεις ευθύνης, πέτυχα σημαντικές λύσεις σε πάρα πολλά και μάχομαι καθημερινά και με όλες μου τις δυνάμεις για μια καλύτερη Δυτική Αττική για όλους.

Πολλά από τα σημαντικά έργα σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής φέρουν τη σφραγίδα μου είτε ως Νομάρχης Δυτικής Αττικής, είτε ως Υφυπουργός, είτε ως Βουλευτής. Όλα αυτά τα χρόνια, από όποια θέση και αν υπηρετώ, αγωνίζομαι με επίκεντρο τους συμπολίτες μου και το συμφέρον της πατρίδας μου και της Δυτικής Αττικής.

Ως Βουλευτής στη Δυτική Αττική τοποθετούμε πάντα δυναμικά στη Βουλή υπεραμυνόμενος τους συμπολίτες μου σε κάθε θέμα που τους απασχολεί, αφού έχω άμεση, ουσιαστική και καθημερινή επικοινωνία μαζί τους. Εστιάζω στα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της Δυτικής Αττικής, την οποία υπηρετώ με πίστη και συνέπεια, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου να τους εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όσοι με γνωρίζουν γνωρίζουν καλά και τη διαχρονική προσφορά μου στη Δυτική Αττική από όλες τις θέσεις που υπηρέτησα.

Το επάγγελμα μου είναι Καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είμαι Διδάκτωρ (Ph.D) Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος Φυσικός και Πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών, με δύο Master στη Μετεωρολογία και την Ηλεκτρονική Ραδιοηλεκτρολογία. Παλαιότερα, ως Καθηγητής, έχω διατελέσει και Αντιπρόεδρος των ΑΤΕΙ Αθήνας και έχω πλούσιο συγγραφικό έργο.

–           Τι κάνατε την τετραετία που πέρασε για την Δυτική Αττική;

Για αρχή θα ήθελα να αναφερθώ στα δυο προσωπικά μου στοιχήματα για την τετραετία που μας πέρασε. Το ένα αφορά στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων καθώς ο ίδιος είχα δεσμευτεί το 2019 ότι θα ξαναρχίσει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Και κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Πράγματι, το Δεκέμβριο του 2019 επαναλειτούργησε σε 24ωρη βάση το Κ.Υ. Μεγάρων.

Το άλλο προσωπικό μου στοίχημα ήταν η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκανε την τελική προεκλογική του ομιλία στην Ελευσίνα και ήμουν δίπλα του, ως ο μοναδικός τότε Βουλευτής της Δυτικής Αττικής. Στην ερώτησή του λοιπόν για τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και για τα οποία θα έπρεπε να δεσμευτεί, του απάντησα πως αυτό ήταν το θέμα των Ναυπηγείων. Για την υπόθεση των Ναυπηγείων έχω δώσει για πολλά χρόνια πολλαπλούς αγώνες. Και είναι από τις ευτυχέστερες στιγμές της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, καθώς αισθάνομαι δικαιωμένος για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα μαζί με την Κυβέρνηση και τους εργαζομένους των Ναυπηγείων. Πρόκειται για μια μεγάλη τομή που θα δώσει πνοή σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για ολόκληρη τη χώρα.

 

Είμαι πάντα σε εγρήγορση για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Πάντα παρών σε όλα τα προβλήματα κάνοντας καίριες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση και τη γρήγορη αποκατάσταση των κακώς κείμενων.

 • Καίριες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών και για τις έκτακτες αποζημιώσεις των πληγέντων
 • Θέσπιση δυνατότητας διορισμού αγροτικού ιατρού στο Ιατρείου Βιλίων
 • Αστικοποίηση συγκοινωνίας Βιλίων – Ερυθρών – Οινόης
 • Δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού Κινέτας
 • Ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεγάρων
 • Ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ασπροπύργου
 • Δημιουργία Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στο Θριάσιο
 • Μεταποίηση της χωματερής σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 • Αναπτυξιακά έργα για όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, μέσω του Π.Δ.Ε. και άλλων
 • Αναβάθμιση και στελέχωση του Θριάσιου Νοσοκομείου
 • Αναβάθμιση και στελέχωση Κέντρων Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας
 • Στελέχωση Περιφερειακών Ιατρείων
 • Έργα Οδικής Ασφάλειας
 • Ενίσχυση Αστυνομικών Τμημάτων
 • Αντιπλημμυρικά έργα μέσω του Π.Δ.Ε.
 • Κατασκευή νέας γραμμής Προαστιακού Σιδηρόδρομου Άνω Λιόσια – Μέγαρα μήκους 36 χλμ.
 • Δημιουργία Σύγχρονων σχολικών κτηριακών υποδομών
 • Δημιουργία Ειδικών σχολείων
 • Δράσεις για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023
 • Ενίσχυση πρωτογενούς τομέα
 • Υδροδότηση του Οικισμού Πανόραμα Μάνδρας
 • Δημιουργία Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια
 • και άλλες μικρότερες παρεμβάσεις

Διαρκής και καθημερινή είναι επίσης η συνεργασία μου με τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής για την ένταξη μεγάλων έργων στο ταμείο Ανάκαμψης, στο ΕΣΠΑ και στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν καλά τη διαχρονική προσφορά μου στη Δυτική Αττική από όλες τις θέσεις που υπηρέτησα. Αγωνίζομαι καθημερινά και ακούραστα για μια καλύτερη Δυτική Αττική. Προσπαθώ συνεχώς να διεκδικώ με σθένος τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν.

Στο θεσμικό ρόλο που μου ανατέθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κάνω ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν στη Δυτική Αττική.

–           Τι σκοπεύετε να κάνετε ή να προτείνετε για την ακρίβεια;

Είναι αλήθεια πως ποτέ άλλοτε η Πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσο μεγάλες, διαδοχικές ή και ταυτόχρονες κρίσεις. Χάρη όμως στη σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση της Ν.Δ., με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κοινωνία και η οικονομία μετέτρεψαν τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα διεθνούς αναστάτωσης κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια παγκόσμια έκρηξη τιμών. Μια εισαγόμενη ακρίβεια που δεν χτυπά μόνο την ελληνική οικονομία αλλά όλες τις οικονομίες παγκοσμίως. Ο πληθωρισμός είναι ένα πανευρωπαΪκό πρόβλημα παρόλα αυτά η Ελλάδα καταγράφει -σύμφωνα με την Eurostat- τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Στο διάστημα αυτό, στηρίξαμε τη μεσαία τάξη και τα ασθενέστερα εισοδήματα.

Εφαρμόσαμε το “Καλάθι του νοικοκυριού” και τα αποτελέσματα πιστοποιούν τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξακολουθεί να πλήττει ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο. Οι τιμές στο 92% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο “καλάθι του νοικοκυριού” έχουν μείνει σταθερές ή έχουν μειωθεί.

Πήραμε μέτρα στήριξης ύψους 9 δις ευρώ για την ενεργειακή κρίση. Αυξήσαμε τις μέσες μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών κατά 12,4%. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%. Να θυμίσω ότι η δέσμευση μας το 2019 για τον κατώτατο μισθό ήταν στα 720 ευρώ και τελικά ο κατώτατος μισθός κατέληξε στα 780 ευρώ διότι έπρεπε να στηρίξουμε το εισόδημα των χαμηλόμισθων απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους. Αυξήσαμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Αυξήσαμε τα αναπηρικά επιδόματα μετά από πολλά χρόνια. Μειώσαμε την ανεργία.

Μπορέσαμε και δημιουργήσαμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για μια σοβαρή, ουσιαστική και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Στηρίξαμε τους οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτους. Δαπανήσαμε παραπάνω από 55 δισεκατομμύρια για την ακρίβεια, για να αντιμετωπίσουμε τις εισαγόμενες κρίσεις της πανδημίας και του ενεργειακού κόστους, στηρίζοντας την οικονομία, την κοινωνία και την εργασία.

Και βέβαια, όσο τονώνουμε την ανάπτυξη και προσελκύουμε ξένες αλλά και εγχώριες επενδύσεις, οι οποίες επενδύουν σε θέσεις εργασίας με υψηλή προστιθέμενη αξία, τόσο οι μισθοί στη χώρα μας θα ανεβαίνουν. Αποτελώντας και αυτό άλλο ένα μέτρο αντιμετώπισης της διεθνούς ακρίβειας. Διότι η διεθνής ακρίβεια είναι παροδική. Η αύξηση των μισθών και του εισοδήματος όμως είναι μόνιμη.

Στόχος μας στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη τετραετία είναι:

 • Η αύξηση του μέσου επιπέδου των μισθών κατά 25% περίπου. Να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 950 ευρώ.
 • η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους
 • νέα αύξηση στις συντάξεις κατά 3,4%
 • αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων
 • σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος έως την κατάργησή του το 2027
 • αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά,
 • πλήρης απαλλαγή πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη.

Όλα αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν στην ενίσχυση του εισοδήματος και επομένως στην αντιμετώπιση της διεθνούς ακρίβειας.

Και φυσικά, θα είμαστε πάντα κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, θα τους στηρίζουμε και θα εφαρμόζουμε κάθε μέτρο που χρειάζεται προκειμένου να ανακουφιστούν από τις επιπτώσεις τις ακρίβειας.

–           Τι προτείνετε για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην Δυτική Αττική;

Η Δυτική Αττική είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή καθώς φιλοξενεί περίπου το 40% του εθνικού πλούτου και της βαριάς εθνικής βιομηχανίας. Είναι μια περιοχή με βαριά πολιτιστική κληρονομιά, τουριστικό ενδιαφέρον και επιχειρηματική δυναμική. Με πολύ ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα. Είναι μια περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη στήριξη από την πολιτεία καθώς έχει μεν μεγάλη δυναμική ανάπτυξης και πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ευαίσθητη περιοχή.

Μέλημά μου είναι να υποστηρίξω την περιοχή προκειμένου η Δυτική Αττική να τύχει ακόμα καλύτερης αντιμετώπισης από την κρατική εξουσία, να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και να πάψει να θεωρείται η “πίσω αυλή της Αθήνας”. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Να γίνει η Δυτική Αττική πρωταγωνίστρια των εξελίξεων όπως της αξίζει.

Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην επιχειρηματικότητα πάντα όμως με συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Με σεβασμό στο περιβάλλον και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Με γνώμονα την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι οι επενδύσεις να τηρούν και να υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις τους ως προς το περιβάλλον. Εξαιρετικής σημασίας είναι να γίνουν επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Καθώς επίσης και αντιπλημμυρικά έργα που είναι τόσο κρίσιμα για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της Κλιματικής Αλλαγής.

 

Στόχος για τη Δυτική Αττική είναι η παραγωγή ενέργειας και ενεργειακή αυτοτέλεια μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ένταξη στο εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων, διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων, διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, ένταξη σε προγράμματα αστικών αναπλάσεων, δημιουργία ποδηλατόδρομων.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει έργα όπως η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεγάρων και Ασπροπύργου, αντιπλημμυρικά έργα, ανάπλαση χωματερής σε πάρκο πρασίνου, δημιουργία τριών μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων.

Να μιλήσω επίσης για την κατασκευή του εναλλακτικού αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει κατευθείαν την Ελευσίνα με την Υλίκη. Είναι ένα έργο που ο ίδιος το είχα μελετήσει και σχεδιάσει ως Υφυπουργός. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τη Δυτική Αττική, θα αποσυμφορήσει την κίνηση προς την Αθήνα και θα μειώσει σημαντικά την ατμοσφαιρική ρύπανση βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για ένα έργο με σημαντικό όφελος για την τοπική κοινωνία και την περιφερειακή ανάπτυξη διευκολύνοντας μάλιστα την επιχειρηματικότητα που είναι σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τη Δυτική Αττική.

 

–           Αν εκλεγείτε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Η Δυτική Αττική είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή διότι όποιος την υπηρετεί, υπηρετεί περισσότερο την ανάπτυξη της χώρας καθώς φιλοξενεί περίπου το 40% του εθνικού πλούτου και της βαριάς βιομηχανίας.

 

Η στήριξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της πτηνοτροφίας και της αλιείας είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής. Πρέπει να στηρίξουμε περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αξιώνοντας μια θέση στις διεθνείς αγορές. Και φυσικά θα πρέπει να στηρίξουμε χρηματοδοτικά τους αγρότες μας αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, τόσο μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο όσο και με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

 

Πρέπει επίσης να δώσουμε έμφαση στην επιχειρηματικότητα με συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν επενδύσεις στην περιοχή μας που είναι το εργαλείο που θα ξεκλειδώσει την ανάπτυξη και θα πάει την Δυτική Αττική μπροστά. Έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και τα νέα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται στη Δυτική Αττική.

 

Θα τονίσω όμως και την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Παιδείας. Προσωπικά έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για την Παιδεία λόγω της ιδιότητάς μου ως καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα παλέψω λοιπόν για ισότιμη πρόσβαση σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα που εξοπλίζει τους νέους μας με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες και ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Καθώς ο δρόμος προς την κοινωνική ευημερία περνάει μέσα από την Παιδεία η οποία αποτελεί τον καλύτερο “Κοινωνικό ανελκυστήρα”. Στόχος μας είναι η ίδρυση και άλλων Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων στη Δυτική Αττική.

 

Και φυσικά στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε άμεσα τις βασικές υποδομές που απαιτούνται ώστε να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική και βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής. Αλλά και να αναδείξουμε το Πόρτο Γερμενό, το Αλεποχώρι, την Ψάθα, την Κινέτα, τη Βαρέα ως τουριστικά θέρετρα. Προς αυτή την κατεύθυνση και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, τα καταφέραμε και σταθήκαμε δίπλα στη Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας για να μπορέσει η Ελευσίνα να εκπληρώσει στο ακέραιο αυτόν τον πολύ σημαντικό της ρόλο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και πράγματι, δόθηκαν συνολικά 20 εκατομμύρια, για να μπορέσουν να γίνουν μια σειρά από πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, ενώ θα αποκτήσει επιτέλους η Ελευσίνα το μουσείο που της αξίζει. Ένα μουσείο που θα γίνει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό στη Δυτική Αττική και όχι μόνο.

 

–           Τι απαντάτε σε κάποιον που δεν θέλει να ψηφίσει την Κυριακή;

 

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Πρέπει να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα. Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Και θα την κερδίσουμε με όλους τους πολίτες στην πρώτη γραμμή.

 

Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι η πιο κρίσιμη. Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρούς ορίζοντες και καθαρές λύσεις. Υπάρχει μία μόνο επιλογή: Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

 

Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα αυτής της κάλπης τόσο πιο εύκολα η δεύτερη αναμέτρηση θα μας οπλίσει με δύναμη για να κυβερνηθεί σωστά η χώρα. Θέλουμε αποφάσεις σαφείς και γρήγορες. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται όμηροι κομματικών παζαριών. Δεν πρέπει να χάνονται σε ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ εταίρων που τελικά αποδεικνύονται αταίριαστοι. Αυτό άλλωστε το δίδαξαν οι κρίσεις που ζήσαμε. Και αυτό επιβάλλει το αβέβαιο διεθνές περιβάλλον δίπλα σε έναν επιθετικό γείτονα.  Ο τόπος δεν έχει σήμερα την πολυτέλεια να χάνει χρόνο θέτοντας σε ρίσκο την εσωτερική του σταθερότητα και τη διεθνή αξιοπιστία.

 

Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρούς ορίζοντες στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν στον Έβρο, στην πανδημία, στις μεγάλες οικονομικές επιλογές δεν είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Σκεφτείτε τον Πρωθυπουργό εκείνο το Σαββατοκύριακο του Έβρου να πρέπει να συνεννοείται με τον έτερο κυβερνητικό του εταίρο για το τι έπρεπε να γίνει. Οι συγκυρίες είναι δύσκολες, οι καιροί είναι αβέβαιοι. Χρειάζεται σταθερό χέρι στο τιμόνι και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μία μόνο επιλογή. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

 

Mε μια ισχυρή εντολή η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορέσει να εφαρμόσει απερίσπαστη το πρόγραμμά της σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς.

 

–           Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους ψηφοφόρους;

 

Η πολιτική είναι θέμα βιωμένης πείρας. Κουβαλάω πίσω μου μια διαδρομή η οποία με οπλίζει με τη δύναμη και την εμπειρία που απαιτείται, όταν καλείσαι να εκπροσωπήσεις τους συμπολίτες σου.

 

Οι συμπολίτες μου με γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν τη διαχρονική προσφορά μου στη Δυτική Αττική από όλες τις θέσεις που υπηρέτησα. Με τη δική τους στήριξη και αγάπη, η οποία με γεμίζει με ευθύνη, τους εκπροσωπώ δυναμικά τόσο στη Βουλή των Ελλήνων, όσο και στη Δυτική Αττική.

 

Αγωνίζομαι καθημερινά και ακούραστα για μια καλύτερη Δυτική Αττική, με ποιότητα ζωής και βιώσιμη ανάπτυξη. Καθιέρωσα την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με τους συμπολίτες μου. Προσπαθώ συνεχώς να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους και να διεκδικώ με σθένος τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα την ηθική, τη γνώση, την πείρα, την αποτελεσματικότητα και τη σκληρή δουλειά. Γιατί η πείρα είναι αυτή που γεννάει νέες και υλοποιήσιμες ιδέες στην πολιτική. Και οι νέες ιδέες είναι που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. Αυτό ακριβώς πρεσβεύω και γι΄αυτό θα αγωνίζομαι.

 

Ο δρόμος της πολιτικής είναι ευχάριστος αλλά κοπιώδης εάν θέλεις να είσαι συνεπής. Κι εμένα πρώτο μου μέλημα είναι πάντα να σέβομαι τους ανθρώπους που με ψηφίζουν. Όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν πολύ καλά αυτό.

 

Πιστός στην Πατρίδα μας, φιλοδοξώ να τους εκπροσωπήσω και πάλι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Να συνεχίσω, με την ίδια αποφασιστικότητα, διάθεση και δυναμισμό να αναδεικνύω και να επιλύω τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής και του κάθε πολίτη της περιοχής μας. Να συμβάλλω στην προσπάθεια για μια καλύτερη Ελλάδα. Μια καλύτερη Δυτική Αττική για όλους τους συμπολίτες μου οι οποίοι στη διάρκεια της κοπιώδους αλλά ευχάριστης πολιτικής μου διαδρομής έγιναν καλοί μου φίλοι.