Στη χρήση του Δήμου Ελευσίνας για τα επόμενα 99 χρόνια πέρασαν εκτάσεις και κτήρια ιδιοκτησίας  του ΟΑΕΔ στην παραλία Ελευσίνας.

 

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης χρησιδανείου έγινε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο Υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου και ο  διοικητής  του ΟΑΕΔ  Σπύρος Πρωτοψάλτης. Παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Μαυρογιάννης.

Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνεται μια διαδικασία στασιμότητας τριών ετών και ανοίγει  επιτέλους ο δρόμος,  ώστε να ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα που περιλαμβάνονται στο φάκελο υποψηφιότητας  για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι συγκεκριμένοι χώροι προορίζονται  για την φιλοξενία  πολλών εκ των πολιτιστικών  δράσεων   που θα γίνουν στην πόλη το 2021. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του φακέλου, αρκετά από τα έργα υποδομής έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο κάποια δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει!
Στη σύμβαση  προβλέπεται ότι  ο ΟΑΕΔ παραχωρεί χωρίς αντάλλαγμα λόγω χρησιδανείου στο δήμο Ελευσίνας  εκτάσεις  και τα διατηρητέα κτήρια που βρίσκονται σε αυτές,  στο ΟΤ 40α (πρώην  Ελαιουργική ), στο ΟΤ 41α (πρώην εργοστάσιο ΙΡΙΣ) και ΟΤ 41γ (πρώην υψικάμινος). Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης  υπό μορφή χρησιδανείου  ορίζεται στα ενενήντα εννέα έτη.
Με αφορμή της υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου δήλωσε:
«Είναι μια σημαντική μέρα στην πορεία της Ελευσίνας προς το 2021. Υπογράφεται η σύμβαση χρησιδανείου με την οποία παραχωρούνται στο δήμο Ελευσίνας εκτάσεις και κτήρια που ανήκουν στο δημόσιο.  Μια διαδικασία  που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, φτάνει αισίως  στο τέλος της.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση των διαδικασιών έχει η νυν Κυβέρνηση.  Με το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων και  φορέων  συνέβαλε  στο να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια  για να φτάσουμε γρήγορα στην υπογραφή της σύμβασης».