Μια νέα υποψηφιότητα, γένους θηλυκού, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Δυτική Αττική.

Για την υποψηφιότητά της γράφει η Μαρία Πανοηλία

Στις 21 Μαΐου προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα, τη Δυτική  Αττική με βήματα ασυμβίβαστα και τολμηρά με οδηγό τον Πρωθυπουργό μας  Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια εκλογική αναμέτρηση που θα καθορίσει τη μοίρα της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια. Ψηφίζουμε τη Νέα Δημοκρατία της Συνέπειας, της Σταθερότητας, της Αλήθειας.

Ανταποκρίθηκα στην πρόκληση να θέσω υποψηφιότητα ως βουλευτής Δυτικής Αττικής, γιατί είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή για την περιοχή μας. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου μας, οι καταστροφές, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, είναι οι λόγοι να διεκδικούμε με καθαρό και έντιμο λόγο για όλες τις περιοχές μας να συμμετέχουν ισότιμα στο Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη μεγάλη παράταξη και τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Και φυσικά όλες και όλους εκείνους που με παρότρυναν και στέκονται δίπλα μου στον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο στη Δυτική Αττική.

Ζητάω την στήριξη σας για να φτιάξουμε τη Δυτική Αττική που αξίζουμε, την Ελλάδα που θέλουμε.

Θέλω να είμαι η φωνή σας στην Βουλή και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθεια σας.

Ζω, μένω και δραστηριοποιούμαι στη Δυτική Αττική. Βιώνω τα ίδια προβλήματα με εσάς, δεν τα έχω ακούσει απλά, ζω την καθημερινότητά σας. Ταυτόχρονα όμως γνωρίζω και τις τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης που έχει ο τόπος μας.

Είναι η στιγμή να ακουστεί η φωνή της Δυτικής Αττικής, υπεύθυνα και δυνατά.

Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι επιβεβλημένη.

Οι νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, έχουμε τη δύναμη να πάμε τη χώρα μπροστά!

Μπορούμε και θα έχουμε τη δική μας φωνή για όλα αυτά που μας αφορούν.

Με δύναμη την εμπιστοσύνη σας

Μπαίνουμε μπροστά

Για την Δυτική Αττική

#metinPanoilia #neagenniastidutikhattikh

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1996 στη Μάνδρα Αττικής, Τα παιδικά μου χρόνια μοιράστηκαν μεταξύ Μάνδρας και Οινόης, από όπου διατηρώ έντονες τις καλοκαιρινές μου αναμνήσεις στο Πόρτο Γερμενό.

Φοίτησα στα σχολεία της πόλης μου, αποφοιτώντας από το Ενιαίο Λύκειο Μάνδρας το 2014.

Το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Στα φοιτητικά μου χρόνια αντιλήφθηκα ότι μόνο μέσω της ενεργού συμμετοχής μπορείς να αλλάξεις αυτά που σε ενοχλούν στην κοινωνία. Για αυτό ασχολήθηκα ενεργά με το φοιτητικό κίνημα, μέσα από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αποφοιτώντας από τη Νομική Σχολή Αθηνών  εργάστηκα ως ασκούμενη Δικηγόρος στο Δικηγορικό Γραφείο «Σοφός και Συνεργάτες» καθώς και στο Δικηγορικό Γραφείο «Γ. Κλεφτοδήμος». Υπήρξα Νομικός Σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας.  Κατόπιν, εργάστηκα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως συνεργάτιδα του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναθέτοντας μου το Χαρτοφυλάκιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκπροσωπώντας τη Χώρα μας στο εξωτερικό αναφερομένη στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Υπήρξα μέλος σε ομάδες εργασίας, για την υποβολή εκθέσεων της Χώρας μας στην ΕΕ αναφορικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οργανωμένου εγκλήματος ενώ ενεργό συμμετοχή είχα σε ομάδες εργασίας με σκοπό τη προώθηση, προάσπιση των δικαιωμάτων των Γυναικών και την προστασία τους από την Ενδοοικογενειακή Βία.

Παράλληλα, με την επαγγελματική μου ενασχόληση εισήλθα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το οποίο και ολοκλήρωσα το 2022.

Το 2022 ορκίστηκα ως Δικηγόρος Αθηνών μετά από την επιτυχή εξέταση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Δικηγόρος με εξειδίκευση στο οικονομικό ποινικό δίκαιο.

Το 2019, σε μια κρίσιμη περίοδο για την Πόλη μου τη Μάνδρα, αποδέχτηκα τη πρόταση της κα. Παπακωσταντίνου- Ρουμελιώτη να κατέλθω στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών», σηματοδοτώντας την ανανέωση του ψηφοδελτίου.

Επίσης, είχα την τιμή να υπάρξω  Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας  υπό την προεδρία του κ. Δρίκου.

Τέλος, επειδή για εμένα ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί στάση ζωής είμαι εθελόντρια στον όμιλο ΑγκαλιαΖΩ όπου αφορά άτομα που νοσούν από καρκίνο.