ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ “ΜέΡΑ 25” στο Δημαρχείο Μεγάρων

“Δεν πάμε να μπούμε στη Βουλή. Πάμε να πάρουμε μεγάλο ποσοστό και τη Δευτέρα να μιλάνε όλοι για εμάς.”

 

Με μία συζήτηση που κράτησε περισσότερο από δυόμιση ώρες έγινε η παρουσίαση των βουλευτών και των θέσεων του κόμματος ΜέΡΑ 25 με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου.

 

 

Παίρνοντας το λόγο πρώτα οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές στην περιφέρεια Αττικής, Αντωνόπουλος Διονύσης, ιδιωτικός υπάλληλος, Γέγιου Μαίρη, φιλόλογος, Θεάκος Γρηγόρης, Μαράκης Ιωάννης, Πατέλη Ουρανία και Χρανιώτης Γιώργος, ηθοποιός, μίλησαν για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη Δυτική Αττική, όπως είναι η αυξημένη ανεργία, οι επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο, οι φυσικές καταστροφές που δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και θέλουν άμεση λύση και πολλά ακόμα.

Κοινό στοιχείο όλων, το «ξενέρωμα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης από το όχι που έγινε ναι το καλοκαίρι του ’15, και οι θέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη δύο χρόνια μετά που τους «σήκωσαν»  και πάλι από τον καναπέ.

«Εμένα με ξέρετε γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα το ‘09» είπε ξεκινώντας τη σύντομη τοποθέτηση του ο επικεφαλής του κόμματος. «Λόγω σχολίων και πολιτικών προτάσεων μου, με κάλεσε ο Τσίπρας να μπω στο κόμμα και στη συνέχεια να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Όμως όπως συμβαίνει πάντα στον ελληνισμό, οι ήττες μας οφείλονται στην εσωτερική διχόνοια. Γιατί ενώ με έστελναν στην Ευρώπη πίσω έκαναν άλλα» τόνισε μιλώντας για τις μέρες του ’15 που έφεραν τη ρήξη μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Αλέξης έπαψε να υπάρχει όταν το όχι έγινε ναι. Ούτε τον συμπαθώ ούτε τον αντιπαθώ. Είναι σαν ένα μυρμήγκι».

Στόχος του κόμματος, όπως ανέφερε, είναι την 8η Ιουλίου να ξεκινήσει ένας μονομέτωπος αγώνας ενάντια της νέας ολιγαρχίας που θα χτίσει ο Μητσοτάκης πάνω στο μνημόνιο του Σύριζα. «Ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνουμε σε κανέναν. Δεν ξέρουμε το 4ο μνημόνιο, ούτε και θα το υπηρετήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης  αφιερώθηκε στη λειτουργία του κόμματος, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θέλουν να προωθήσουν, και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά μέσα από ψηφοφορίες και δημοσκοπήσεις που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος, δεσμευόμενοι ότι και οι θέσεις των βουλευτών που θα εκλεγούν από το κόμμα θα βγαίνουν μέσα από αντίστοιχες ψηφοφορίες.

«Δεν πάμε να μπούμε στη Βουλή. Πάμε να πάρουμε μεγάλο ποσοστό και τη Δευτέρα να μιλάνε όλοι για εμάς» ήταν από τις χαρακτηριστικές φράσεις του Γιάνη Βαρουφάκη που δίνει και το στίγμα της προεκλογικής τακτικής του κόμματος.