“Αυτό που θα αλλάξει την επόμενη ημέρα των εκλογών με κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία είναι η ίδια η αντίληψη για τον ρόλο του Κράτους”

 

 

Ο Σταμάτης Πουλής είναι Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής και ως εργαζόμενος και πρώην πρόεδρος εργαζομένων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις και αντιπαραθέσεις με τον Π. Πολάκη. Σχετικά μιλήσαμε μαζί του εν όψει των εκλογών.

 

Συνέντευξη στην Αλέκα Σταματιάδη

  • κ. Πουλή είστε υποψήφιος βουλευτής στη Δυτική Αττική. Γιατί με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και γιατί στη Δυτική Αττική;

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πολιτική δύναμη που ανέδειξε και συνεχίζει και αναδεικνύει  την ανικανότητα της παρούσας Κυβέρνησης με κάθε τρόπο, ασκώντας αποτελεσματική αντιπολίτευση και ταυτόχρονα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας, ειδικά δε για υποβαθμισμένες περιοχές όπως η Δυτική Αττική. Ένα πρόγραμμα που δεν ξεχωρίζει τους λίγους από τους πολλούς αλλά δίνει λύσεις στα προβλήματα όλων των Ελλήνων  όσο  και  ευκαιρίες στον καθένα ξεχωριστά. Είναι τιμή για εμένα η υποψηφιότητά μου να αποτελεί κομμάτι της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που πρεσβεύει Η Νέα Δημοκρατία αλλά και αποτέλεσμα της ανανέωσης που ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης προέταξε ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας του.

Με μια φράση, η δική μου υποψηφιότητα αφορά την ανάγκη να αποκτήσουν φωνή αυτοί που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να ακουστούν. Και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής είναι εκείνοι που διαχρονικά η φωνή τους δεν είχε απήχηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Είναι πολίτες που αδικήθηκαν και που βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση στην Ασφάλεια, την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό. Θέλω λοιπόν με την παρουσία μου, τις προτάσεις μου και την όρεξη μου για προσφορά στη Δυτική Αττική, να διεκδικήσω και να πετύχω καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καλύτερες και περισσότερες θέσεις εργασίας, ισότιμες ευκαιρίες και περισσότερες δυνατότητες κοινωνικής ανέλιξης για όλους τους συμπολίτες μου στη περιοχή.

  • Τι συγκεκριμένα θα αλλάξει εφόσον, όπως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, εκλεγεί κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Θα αλλάξουν οι σχέσεις εργασίας, θα αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα;

Αυτό που θα αλλάξει είναι η ίδια η αντίληψη για τον ρόλο του Κράτους την επόμενη ημέρα των εκλογών. Το Κράτος  για εμάς και την παράταξή μας υπάρχει για να απλοποιεί γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να εξασφαλίζει δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων , για να προωθεί την ανάπτυξη. Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας,  μέσω στρατηγικών επενδυτικών προγραμμάτων  Έχει επίσης  σχέδιο για ένα ποιοτικό σύστημα Δημόσιας Παιδείας και ένα αποτελεσματικό σύστημα Δημόσιας Υγείας. Με την Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση, οι πολίτες θα ανασάνουν από τους δυσβάστακτους φόρους και παράλληλα θα καρπωθούν τους κόπους μιας ολόκληρης δεκαετίας θυσιών και αγώνων για επιβίωση. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις-τομές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καθημερινότητα και την σχέση των πολιτών με τον Δημόσιο. Από τις 8 Ιουλίου ξεκινάμε να κάνουμε πράξη την ισχυρή λαϊκή εντολή που οι πολίτες θα μας δώσουν την Κυριακή των εκλογών.

 

  • Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής των Μεγάρων και πώς θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε εφόσον εκλεγείτε στη Βουλή;

Δεν υπάρχει ένα αλλά υπάρχουν  πολλά και  σημαντικά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες των Μεγάρων, τα οποία  αποτελούν παράλληλες προτεραιότητες για εμένα. Η εγκληματικότητα, η απουσία του αισθήματος Ασφαλείας στην περιοχή, η ανεργία,  η έλλειψη  βασικών υποδομών, η υποβάθμιση στις  παρεχόμενες υπηρεσίες για την Υγεία και την Παιδεία  καθιστούν την ζωή των κατοίκων των Μεγάρων δύσκολη και γεμάτη εμπόδια. Θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην προστασία του φυσικού κάλλους της περιοχής, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, την προστασία και ενίσχυση του σημαντικού πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία). Επιπρόσθετα η  άμεση προώθηση  των σημαντικών επενδύσεων που εκκρεμούν στην περιοχή   – όπως αυτή της κατασκευής της Μαρίνας της Πάχης εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου –  η στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας  με το απαραίτητο προσωπικό και με σύγχρονα μέσα, η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού αυτής της ιστορικής περιοχής, η ανάδειξή της σε βασικό τουριστικό προορισμό με θεματικό τουρισμό όπως πχ. θρησκευτικό τουρισμό και αγροτουρισμό που θα προσελκύει ειδικά κοινά καθόλη την διάρκεια του έτους θα είναι ο στόχος μου για τους πολίτες της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.  Πολίτες οι οποίοι είναι σύγχρονοι ήρωες της καθημερινότητας. Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλω να  δώσουμε κίνητρα προόδου και ευημερίας . Θέλω ως Βουλευτής Δυτικής Αττικής, εφόσον με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να εργαστώ  μαζί τους για νέες  επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στη Δυτική Αττική. Να εργασθούμε μαζί για πρόοδο, ανάπτυξη και προκοπή.

 

  • Τι θα προτείνατε και τι θα κάνατε για το πρόβλημα της εγκληματικότητας στα Μέγαρα και στη Δυτική Αττική;

Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η περιοχή μας βιώνει καθημερινά περιστατικά παραβατικότητας, εγκληματικότητας και ανομίας. Στη Δυτική Αττική λειτουργούν οργανωμένοι πυρήνες παραβατικών ομάδων σε περιοχές όπου οι αστυνομικοί αδυνατούν να επιχειρήσουν. Τα Τμήματα Ασφαλείας αδυνατούν να λειτουργήσουν ομαλά 24ώρες το 24ωρο. Οι πολίτες αγωνιούν καθημερινά για τις περιουσίες και φυσικά τις ίδιες τους τις ζωές. Για όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση αποφασισμένη να πατάξει το έγκλημα και την παρανομία και να ξεριζώσει παγιωμένες αντιλήψεις ανομίας που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Δυτική Αττική θα είναι από τις πρώτες ωφελημένες της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρω κωδικοποιημένα τις εξής άμεσες προτεραιότητες:

Πρώτον, άμεση στελέχωση όλων των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής με βάση τα προβλεπόμενα οργανογράμματα.

Δεύτερον, άμεση από-γκετοποίηση περιοχών της Δυτικής Αττικής που μέχρι και σήμερα θεωρούνται «άβατα».

Τρίτον, αποδέσμευση μεγάλου αριθμού αστυνομικών από την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.

Τέταρτον, ενίσχυση των υποδομών και των λειτουργικών δαπανών ανά Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομικής δύναμης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικό στοίχημα και καλούμε τον κάθε πολίτη της Δυτικής Αττικής να τις επικυρώσει με την ψήφο του στις 7 Ιουλίου.

 

 

 

 

 

 

  • Πώς απαντάτε σε δημοσιεύματα και σχόλια στο διαδίκτυο σχετικά με τη δραστηριότητά σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ;

 

Έχει απαντήσει για εμένα η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία έχει  καταδικάσει τον Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη για όσα ψέματα και συκοφαντίες έχει πει κατά καιρούς εις βάρος μου και εις βάρος της οικογένειάς μου. Τον έχει καταδικάσει ως κοινό συκοφάντη. Δηλαδή ο Π. Πολάκης είναι ένας ψεύτης.

Έχει απαντήσει για εμένα η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία έχει καταδικάσει τον στενό του συνεργάτη και Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θ. Ρόζενμπεργκ  σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τις πράξεις του στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Έχει απαντήσει για εμένα η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία έχει κρίνει παράνομη την προστατευόμενη εταιρεία σεκιούριτι του Π.Πολάκη στην οποία είχε δώσει ποσό άνω του 8 εκ. Ευρώ  παράνομα και χωρίς καμία σύμβαση.

Πάνω από όλα όμως έχει απαντήσει ο ελληνικός λαός ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη του στον Π. Πολάκη και όλα όσα αυτός πρεσβεύει.

Εμείς όμως δεν κοιτάμε πίσω. Προχωράμε μπροστά. Στον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερία και της προόδου. Στον διχασμό και το μίσος εμείς απαντάμε με μήνυμα ενότητας και κοινωνικής συμφιλίωσης. Όλοι μαζί και κανένας μόνος.

Κυρία Σταματιάδη,  είμαι ένας άνθρωπος του καθημερινού αγώνα. Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο και αγωνίζομαι καθημερινά να αντεπεξέλθω στις δυσκολίες της ζωής, ασκώντας το επάγγελμα μου, ως Οικονομολόγος Υγείας. Παρόλο που βίωσα την προσωπική μου δίωξη από το αυταρχικό σύστημα εξουσίας της Κυβέρνησης, επειδή αντιστάθηκα και δεν υπέκυψα στις πιέσεις του, επειδή όρθωσα το ανάστημά μου και δεν συνέπραξα στο πολιτικό σχέδιο εξόντωσης των  αντιπάλων του, δεν θα σταματήσω να μιλάω για την αλήθεια και  για την Ελλάδα που εμείς οραματιζόμαστε. Για την  Ελλάδα που εμείς θέλουμε.Την  Ελλάδα της δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών, της δημιουργίας και της προκοπής. Προχωράμε λοιπόν μπροστά, κοιτάμε στα μάτια τους Έλληνες πολίτες και είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα. Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Τέρμα τα ψέματα λοιπόν. Πάμε μαζί, πάμε δυνατά, πάμε Δυτικά!