Υποψήφιος βουλευτής ΕΠΑΜ Κ. Δέδες: Έγκλημα το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας

0
717

ρεπορτάζ: Μάριος Ρεντίφης

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το συνασπισμό των κομμάτων Ε.Π.Α.Μ. και ΑΚ.Κ.Ε.Λ. κ. Κώστας Δέδες στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Όπως μας ενημέρωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο συνασπισμός εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα κόμματα, ενώσεις και κινήσεις ομάδων που συντάσσονται κατά των μνημονίων. «Οι αρχή της συμφωνίας είναι ότι όλοι συμμετέχουν ισότιμα και διατηρούν την ταυτότητα τους, και υιοθετούν τις τρεις βασικές αρχές που είναι:

  • Εθνική ανεξαρτησία
  • Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
  • Κοινωνική δικαιοσύνη

Εκφέροντας θέσεις και απόψεις του κόμματος που εστιάζουν στη ευρωπαϊκή ένωση, τη σχέση με την Ελλάδα και τα μνημόνια, ο κ. Δέδες τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να συσπειρωθούμε όλες οι δυνάμεις του λαού, προς το παρόν με ψήφο τους, ώστε να δώσουν δύναμη στο Ε.Π.Α.Μ. και το συνασπισμό κομμάτων για μία δυνατή φωνή στο κοινοβούλιο».

Το θέμα του Αιγαίου και οι σχέσεις με την Τουρκία, οι τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια αλλά και το κτηματολόγιο που αποτελεί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έναν τρόπο δήμευσης της περιουσίας» ήταν τα βασικά θέματα που αναφέρθηκαν. «Λέμε να μην πάει κανένας Μεγαρίτης να δηλώσει (στο κτηματολόγιο) γιατί είναι σαν να δίνεις το συμβόλαιο στον τοκογλύφο».

Τη συνεργασία των δύο κομμάτων, Ε.Π.Α.Μ. κα Α.Κ.Κ.Ε.Λ. χαιρέτησε η υποψήφια ευρωβουλευτής κα. Μαρία Κουφή, η οποία παίρνοντας το λόγο τόνισε πως: «Πιστεύω ότι είναι μια συνεργασία που μπορεί να αποφέρει πολλά. Είναι μια προσπαθεια που πρέπει να στηρίξουν όλοι. Η ανάπτυξη δεν έρχεται, και δεν πρόκειται να έρθει με αυτά που γίνονται».

Ερωτηθείς για τα τοπικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε: «Είναι έγκλημα το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας. Σωστά κινήθηκε ο Δήμαρχος με το εξώδικο στον Υπουργό, ώστε να μεταφέρει την ευθύνη και να κινηθούν οι διαδικασίες (…) Έγκλημα και προδοσία θεωρώ το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜ και η μεταβίβαση του νερού σε ιδιωτική εταιρία. Είναι αντισυνταγματικό. Νόμιμο, αλλά αντισυνταγματικό. Πρέπει να καλέσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφαση και αν εκλεγώ βουλευτής, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Για το καλώδιο (ηλεκτρισμού) και όλες τις άλλες επενδύσεις η λέξη έγκλημα χάνει την αξία της. Θα πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να το σταματήσουμε. Έχω προτείνει μια ομάδα να οργανώσει και να στηρίξει δημοψηφίσματα, έστω και άτυπα, για τέτοια θέματα, και ο λαός να πει τη γνώμη του. Κατά τη γνώμη μου, τα σχέδια αυτά δεν ωφελούν στην ανάπτυξη του τόπου».