Σύσκεψη ενημέρωσης για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας μετά από κάλεσμα του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου

Δήμαρχος Ελευσίνας: «Τα ναυπηγεία Ελευσίνας είναι ένα ζήτημα εθνικής οικονομίας, που περνά μέσα από τους 600 εργαζόμενους του, περνά μέσα από ολόκληρη την πόλη. Ως Δημοτική μας Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε το θεσμικό μας ρόλο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης»

 

Την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ενημέρωσης για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στο Δημαρχείο, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου, Αργύρη Οικονόμου. Είχε προηγηθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, συνάντηση του Δημάρχου με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, με τους οποίους ο Αργύρης Οικονόμου διατηρεί ένα σταθερό δίαυλο επικοινωνίας και διαβούλευσης.

Στην πρωτοβουλία του Δημάρχου, ανταποκρίθηκαν οι Βουλευτές Δυτικής Αττικής Ε. Λιάκος και Γ. Τσίπρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΔΑ Β. Λίγγος, καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείου Ελευσίνας (ΣΕΝΕ). Από την πλευρά του Δήμου Ελευσίνας, στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γ. Παναγιωτούλιας.

Σημειώνεται, πως μέσω τηλεδιάσκεψης, «παρών» στη συνάντηση δήλωσε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τίθεται σταθερά υπέρ των λύσεων για την ανάκαμψη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Στους αγώνες των εργαζομένων, συμπαραστέκονται και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Κώτσηρας, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θ. Μπούρας, οι οποίοι συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ελευσίνας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων αλλά και τις θέσεις εργασίας, την εξυγίανση του Ναυπηγείου και την αναπτυξιακή του προοπτική.

Ζητήματα μείζονος σημασίας για την επόμενη μέρα των Ναυπηγείων αλλά και ζωτικής σημασίας για τους εργαζομένους του.

Ο Αργύρης Οικονόμου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, δήλωσε: «Πιστεύω, πως είναι ξεκάθαρο σε όλους πως η Δημοτική μας Αρχή ενδιαφέρεται έντονα για το μέλλον των ναυπηγείων της Ελευσίνας. Έχω μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για την ιδιότυπη ομηρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αλλά και για τις κινήσεις που κάνουμε στο πλαίσιο πάντα του θεσμικού μας ρόλου, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι το ζήτημα αυτό είναι εθνικής σημασίας.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας είναι ένα ζήτημα εθνικής οικονομίας, που περνά μέσα από τους 600 εργαζόμενους του, περνά μέσα από ολόκληρη την πόλη.

Με αυτή την παραδοχή, θεωρώ προσωπική μου υποχρέωση να εξαντλώ τις δυνατότητες που έχω προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση.

Μία λύση, που θα δικαιώνει τους αγώνες των εργαζομένων και θα αναδείξει το οικονομικό αποτύπωμα της πόλης μας στην εθνική προσπάθεια για ανάκαμψη”