Στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου η σημερινή δημοτική διοίκηση παραμένει συνεπής στο κακό πρόσωπο που έχει δείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της. Ο κ. Σταμούλης δείχνει έντονα την αμηχανία του όταν έρχονται θέματα για συζήτηση που εκθέτουν τον ίδιο και δυστυχώς όλους τους συμβούλους της συμπολίτευσης.

 

Η συζήτηση για γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου του Ευρασιατικού Διασυνδετήριου Αγωγού μπορεί να είχε θετική κατάληξη όσο αφορά την απόφαση αλλά εξήγαγε συμπεράσματα που πρέπει να προβληματίσουν το λαό των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας. Η δημοτική διοίκηση για άλλη μία φορά προσπάθησε να απαξιώσει ένα μείζον θέμα που τεχνητά κρατάει από πλευράς της σιωπηλό.

 

Η περιοχή μας εχει πολλες ρυπογόνες δραστηριότητες και δυστυχώς σχεδιάζονται νέες χωρίς να ερωτάται η κοινωνία. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σήμερα δεν έχουμε κανένα όφελος από την παρουσία αυτών των επενδύσεων και για αυτό εχουν μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν. Η διέλευση του αγωγού δεν θα οφελησει στο παραμικρό ακόμα και αν υπαρχει οικονομικό ή άλλο αντιστάθμισμα. Αντ’ αυτού θα καταστρέψει μέρος του παραλιακού μετώπου, το οποίο επιθυμούμε να δούμε μια ημέρα να αναπτύσσεται τουριστικά και με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας είναι κατι που μόνο οι ειδικοί μπορούν να βεβαιώσουν. Υπαρχουν όμως αναφορές για σοβαρές βλάβες στον πληθυσμό που πρεπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να τεκμηριωθούν. Κανένας όμως δεν μπορει να εγγυηθεί ότι το έργο θα λειτουργεί όπως εχει σχεδιαστεί αρχικά, δηλαδή με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που δεν βλάπτουν την υγεία των κατοίκων.

Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που ο κ. Σταμουλης αντιδρά σε οτιδήποτε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Κανενα στέλεχος της δημοτικής διοίκησης δεν συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα τον Φεβρουάριο του 2018 παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικης  κ. Βασίλειου. Ο σημερινός δήμαρχος θεώρησε πως δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπου του δήμου προφανώς σκεπτόμενος με τον δικό του στενό τρόπο και αφήνοντας τον πολίτη να τον κρίνει για αυτήν του τη στάση που αντικειμενικα είναι ενάντια στα συμφέροντα της περιοχής μας.

Το μεγαλύτερο λάθος του κ. Σταμουλη είναι ότι εκτός χρόνου και προφανώς κατόπιν πιέσεων, αδυναμίας να αποκρύψει το θέμα και προσπάθειας να δείξει τις αγωνιστικές του προθέσεις, πρότεινε τη συμμετοχή του δήμου Μεγαρέων στη διαβούλευση για τον αγωγό η οποία έληξε 12 Απριλίου 2019, δηλαδη τρεις ημέρες πριν την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που παρθηκε η εν λόγω απόφαση.

Είναι βέβαιο ότι ένας ακόμα αγώνας βρίσκεται μπροστα μας. Σε αυτόν τον αγώνα φορείς και πολιτες πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για να αποτρέψουμε μια ακόμα επένδυση που σε κάθε περίπτωση θα φέρει υποβάθμιση.

Ο Δήμος μας εχει το προνόμιο να βρίσκεται σε μια προνομιούχο γεωγραφική θέση που μέχρι τώρα δεν έχουμε εκμεταλλευτεί προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Και αυτό συνέβη γιατι υπηρχαν μη εφαρμόσιμες προτάσεις και απουσία οραμάτος.

 

Εκ του γραφείου τύπου

«Μαζί με Όραμα»

Δημοτικός Συνδυασμός για το δήμο Μεγαρέων

Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς