Με αφορμή την πανηγυρική επίσκεψη της Ρένας Δούρου  στη Μάνδρα στο αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Σούρες, ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Η επίσκεψη της κας Δούρου στη Μάνδρα θα περιμέναμε να συνοδευόταν από περισσότερη σεμνότητα.

Ένα έργο που συνδέεται με μία τραγωδία και του οποίου η μελέτη εγκρίθηκε το 2014 και ξεκίνησε να κατασκευάζεται με 4 χρόνια καθυστέρηση το 2018, αφού χάθηκε τόσος κόσμος, – ανεξάρτητα με το ποιος φταίει γι’ αυτή την καθυστέρηση – δεν προσφέρεται για πανηγυρικούς και περιοδείες με κουστωδίες ημετέρων, μακριά από τα ενοχλητικά βλέμματα των πολιτών.

Δυστυχώς μπορεί η κα Δούρου συχνά πυκνά να μέμφεται με ευκολία όσους της ασκούν κριτική για πολιτική τυμβωρυχία, όμως αποδεικνύεται ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκμεταλλεύεται πολιτικά τα ίδια θέματα για να κάνει φθηνή πολιτική προπαγάνδα.

Αυτή τη φορά μάλιστα ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού ισχυρίστηκε ότι η ίδια σχεδίασε το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Σούρες τον Οκτώβριο του 2014, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι τότε παρέλαβε από εμάς την ολοκληρωμένη μελέτη.

Ας αφήσει λοιπόν την εκστρατεία ψέματος με την αβάντα της κρατικής τηλεόρασης που την ακολουθεί κατά πόδας, καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πανηγυρικούς».