Δηλώσεις έγιναν από τον βουλευτή Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα, αναφορικά με τα καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή των Βιλίων.

“Στο σκοτάδι βρήκε η αλλαγή του χρόνου τα Βίλια”

“Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βίωσαν οι κάτοικοι σε πολλούς οικισμούς της περιοχής των Βιλίων, οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά, προβλήματα παραμένουν, αναδεικνύοντας την αναποτελεσματικότητα και ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους .

Είναι ενδεικτικό ότι πολλά σπίτια είναι θαμμένα στο χιόνι, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Οι κάτοικοι πλέον είναι αντιμέτωποι όχι μόνο με τα καιρικά φαινόμενα αλλά κυρίως με την  έλλειψη συντονισμού, την ολιγωρία και την επιχειρησιακή ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού των «αρίστων».

 

Γιώργος Τσίπρας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής

 

“Οι κάτοικοι πολλών οικισμών στα Βίλια, πέρασαν τραγικές στιγμές,  παραμένοντας χωρίς ρεύμα και νερό για τρεις και πλέον ημέρες, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής

Η Δυτική Αττική είναι ακόμη μια φορά αντιμέτωπη με την αναποτελεσματικότητα και δυσλειτουργία του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αρκετά προβλήματα στα δίκτυα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι δρόμοι είναι μη προσπελάσιμοι και πολλά σπίτια παραμένουν κρυμμένα κάτω από το χιόνι, όμως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή στρατηγική του.

Η έλλειψη συντονισμού της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων φορέων είναι πλέον εγκληματική και προκαλεί ανασφάλεια και οργή στους πολίτες.

Προτεραιότητα όμως…  οι διακοπές του Πρωθυπουργού!”