Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας κατέθεσε πριν λίγες μέρες Κοινοβουλευτική Ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία ζητά να του κοινοποιηθούν, προς ενημέρωσή του, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους δείκτες εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική την περίοδο από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2020, με έμφαση στα αδικήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές κλπ.

 

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης ερώτησης ο Υπουργός κοινοποίησε τα εν λόγω στοιχεία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται μείωση τον τελευταίο χρόνο, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του περασμένου έτους, στις κλοπές και τις διαρρήξεις, της τάξης του 4,43%. Μείωση παρατηρείται και στις κλοπές τροχοφόρων, της τάξης του 14,61%, ενώ βλέπουμε σημαντική βελτίωση στο ποσοστό των ληστειών στην περιοχή της τάξης του 36,34% από την αντίστοιχη περίοδο, ένα χρόνο πριν. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών παραμένει σταθερός, ενώ βλέπουμε βελτίωση στις εξιχνιάσεις τέτοιων υποθέσεων.

 

Ο κ Κώτσηρας δήλωσε: «Η εγκληματικότητα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι ένα μείζον θέμα που με απασχόλησε από την πρώτη μέρα της εκλογής μου. Αφορά δε, στον συνδυασμό της ενίσχυσης της αστυνόμευσης και στην αναλογική αυστηροποίηση των σχετικών ποινικών διατάξεων. Σημαντική είναι η προσθήκη 1.183 αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας Δίας, μέρος των οποίων έχει κατανεμηθεί στη Δυτική Αττική. Η Ελληνική Αστυνομία πράττοντας το δύσκολο έργο της, αποτυπώνει το  αίσθημα ασφάλειας, το οποίο είναι απαραίτητο στις δημοκρατικές κοινωνίες. Παρατηρούμε τα στοιχεία και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας αποτυπώθηκε και στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, όπου ορίστηκε ως κακούργημα η κλοπή μέσω διάρρηξης από συμμορίες, γεγονός που συνετέλεσε και στη μείωση του συγκεκριμένου αδικήματος. Συνεχίζω να είμαι παρών ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.»