Σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταφόρτωσης του επικίνδυνου φορτίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της μεταφόρτωσης του φορτίου από το βυτιοφόρο στο οποίο εκδηλώθηκε νωρίτερα πυρκαγιά, στο 46ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών –  Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η διαδικασία της μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου εξελίσσεται αργά, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, καθώς το όχημα έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά.

Για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου, από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σημειώνεται πως λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας.

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.