Η εικόνα του φλεγόμενου βυτιοφόρου στην Αθηνών – Κορίνθου που μετέφερε υγροποιημένο αέριο, δυστυχώς, όχι μόνο προκάλεσε τον πολύωρο εγκλωβισμό πολλών οδηγών, αλλά ήρθε και να επιβεβαιώσει τους λόγους για τους οποίους είχαμε ταχθεί εξαρχής κατά της διακίνησης LNG μέσα από την Ελευσίνα.
Αυτή η θέση αρχής, δεν σημαίνει, πως δεν πρέπει να μας αφορά ποια θα είναι η εναλλακτική διαδρομή.
Ποιος λοιπόν διασφαλίζει ότι κάτι αντίστοιχο δεν θα συμβεί στην πόλη μας; Θέτουμε το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση που έχει να κάνει με την πολιτική προστασία. Όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική πολιτική προστασία, αν δεν υπάρχει πρόληψη.
Τι σχέδιο πρόληψης υπήρξε καταρχήν στην Εθνική οδό, όπου εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν για ώρες;
Τι σχέδιο πρόληψης υπάρχει αν ένα τέτοιο γεγονός συμβεί στην πόλη μας; Δεν είναι κινδυνολογία, αλλά ένα πιθανό ενδεχόμενο και δεν μπορούμε να το παραβλέπουμε, ούτε να αρκούμαστε σε συμβολικές κινητοποιήσεις.
Είναι επιβεβλημένη μια #θεσμική παρέμβαση που θα επιλύσει το μεγάλο αυτό ζήτημα.
Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης, τους αιρετούς και όλους τους Υποψηφίους Δημάρχους Ελευσίνας, αλλά και των υπολοίπων Δήμων της Δυτικής Αττικής, να συστρατευτούμε για έναν κοινό σκοπό. Να συμπορευτούμε στον αγώνα για να σταματήσει ο εμπαιγμός απέναντι στην τοπική κοινωνία και όλους τους πολίτες της Δυτικής Αττικής.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κυβερνητικούς φορείς, στα αρμόδια υπουργεία και τα εμπλεκόμενα νομικά πρόσωπα, ώστε να βρεθεί λύση. Όλοι μαζί, όσοι εκπροσωπούμε ή φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες, οφείλουμε να βάλουμε στην άκρη τις όποιες πολιτικές μας διαφορές και να αγωνιστούμε ενωμένοι. Μπορούμε να το πετύχουμε! Με τη σωστή συνεργασία όλων μας, μπορούμε να το καταφέρουμε.
Μπροστά σε τόσο σημαντικά ζητήματα, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα και κανένα περιθώριο, να μένουμε παρατηρητές στην απραγία των αρμόδιων και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια ατέρμονη επίρριψη ευθυνών.
Δημήτρης Παπαγιάνναρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας “Πολίτες μπροστά”