Γείτονες όμως από διπλανά σπίτια τους αντιλήφθηκαν, κάλεσαν την αστυνομία και έδωσαν τα χαρακτηριστικά τους.

Αποτέλεσμα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έκαναν αναζητήσεις στην περιοχή τους εντόπισαν να βγαίνουν με το ίδιο φορτηγάκι , αλλά άδειο, στο 37ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στην περιοχή των Μεγάρων από μια μάντρα σιδερικών.

Όταν προσήγαγαν τον 28χρονο, τον 23χρονο και τον 49χρονο στο αστυνομικό τμήμα η γειτόνισσα αναγνώρισε τα ρούχα τους καθώς ήταν τα ίδια με αυτά που φορούσαν την ώρα της κλοπής.

Οι ίδιοι βέβαια ήταν αρνητικοί αλλά οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Μεγάρων σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για πολλές κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι είχαν κλέψει, μεταξύ άλλων, σίδερα από τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Μεγάρων, από ένα νηπιαγωγείο, τον εξοπλισμό ενός σκάφους και χαλκοσωλήνες από νεοαναγειρόμενη οικοδομή.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκε και ένα κλεμμένο κυνηγητικό όπλο.

Οι τρεις συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και άλλες φορές τις αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη.

Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι των δυο κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος στη zougla.gr, όπου αναφέρεται η είδηση, «Οι εντολείς μας αρνούνται τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες. Οι κατηγορίες  είναι βαρύτατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα το ΑΤ Μεγάρων αποδίδει στους εντολείς μας 25 περιπτώσεις κλοπών, ήτοι το σύνολο των κλοπών που έλαβαν χώρα στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία δυο χρόνια! Προσήλθαμε ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας ούτως ώστε να προβάλουμε τα νομικά και πραγματικά μας επιχειρήματα, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της. Είμαστε ευτυχείς που οι εντολείς μας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».