Απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για άμεση υποβολή του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας

 

Άμεσα σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υποβάλλεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι σε πλήρη απασχόληση, όπως απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε επίκαιρη ερώτηση που έθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος.

Όπως εξέθεσε ο Ευ. Λιάκος στην ερώτησή του, το πρόβλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφορά τους 600 εργαζόμενους, τις οικογένειες και ευρύτερα την οικονομία και την τοπική κοινωνία της Δυτικής Αττικής.

 

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης περιέγραψε πώς μπορεί να βρεθεί λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ναυπηγείων Σύρου. Από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός τόνισε ότι η βούληση της Κυβέρνησης είναι η διάσωση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, με μόνη βιώσιμη λύση την εξεύρεση επενδυτή, με αναγκαία τη συμφωνία εξυγίανσης. Αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η εξεύρεση του επενδυτή με δυνατότητα ύπαρξης κεφαλαίων, για να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις που αποτελούν και το «αγκάθι» της συμφωνίας.

Ιδιαίτερα τονίσθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας η διασφάλιση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση διασφαλίζει, κατά το δυνατόν, ότι εταιρίες σε οικονομική δυσχέρεια, εξακολουθούν να υφίστανται με νέα επενδυτικά κεφάλαια, προς όφελος των εργαζομένων, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων, που απασχολούν μεγάλο όγκο εργαζομένων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, την ερχόμενη εβδομάδα, η ΟΝΕΧ Shipyards (επενδυτής και στα Ναυπηγεία Σύρου) αναμένεται να παρουσιάσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ένα νέο σχέδιο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελου Λιάκου.

Εκφράζοντας ικανοποίηση, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος δήλωσε ότι: «Η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας μου δίνει αισιοδοξία για την άμεση και θετική εξέλιξη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ασφάλεια των θέσεων εργασίας, που παραμένει προτεραιότητα της Κυβέρνησης για τους ανθρώπους και την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Το βίντεο με την απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση εδώ