“Ποδαρικό με το δεξί” έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στα Άνω Λιόσια με αφορμή τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Φυλής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε πως μετά από « ώθηση,  πίεση αλλά και ενθάρρυνση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού έκανε δεκτές τις προτάσεις του Δήμου και ενέταξε  στο Πρόγραμμα που αφορά τους πόρους για τα δημόσια έργα  επτά εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής και έχουν προϋπολογισμό ύψους στα 37 εκατομμυρίων ευρώ».

 

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, που είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στην προσπάθειά  του να εξασφαλίσει τους πόρους για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του Δήμου, είχε προϊδεάσει τους δημότες στον χαιρετισμό που είχε απευθύνει κατά τα εγκαίνια της πλατείας Μητροπόλεως τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Δήμαρχος Φυλής είχε ήδη ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία  την εκπόνηση των σχετικών μελετών οι οποίες κρίθηκαν ώριμες και οδηγούν στην υλοποίηση των πολυεπίπεδων έργων που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Γιώργος Πατούλης αφού επεσήμανε για ακόμη μια φορά πως οι κάτοικοι της Αττικής οφείλουν πολλά στη Φυλή δήλωσε  πως η Περιφέρεια έχει ήδη ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για τα επτά εμβληματικά έργα στη Φυλή, τα οποία  έχουν πάρει την τελική υπογραφή του Γιώργου Πατούλη και  τώρα  οι φάκελοι βρίσκονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται η έγκρισή τους από τον Αρμόδιο Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη. «Είμαστε όλοι εδώ να πιέσουμε για την επίτευξη και την άμεση απορρόφηση αυτών των χρημάτων ώστε να μπορέσουμε να αμβλύνουμε ,να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε την  πόλη που οραματίζεστε» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Φυλής υπογράμμισε «αγαπητέ Χρήστο και οι υπόγειοι κάδοι προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ και τα έργα στα σχολεία  και όλα τα υπόλοιπα σας τα δίνουμε με την καρδιά μας . Δημιουργούμε το αύριο της Φυλής σύμφωνα με τη δική σου οραματική προσπάθεια» .

Ο Περιφερειάρχης Αττικής  στο χαιρετισμό του έκανε τρεις φορές αναφορά «στα κακώς κείμενα του παρελθόντος»  που πρέπει όπως είπε «να κάνουμε τα πάντα για  να τα αμβλύνουμε και να τα διορθώσουμε . « Σήμερα είμαι σε θέση με αφορμή αυτή τη συνάντηση να δώσω απαντήσεις  στα κακώς κείμενα που επί δεκαετίες ταλανίζουν την Αττική και ιδιαίτερα τη Φυλή» είπε ο Γιώργος Πατούλης .

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε πως ο επόμενος χρόνος το 2020 θα είναι για την Περιφέρεια Αττικής  η χρονιά της απόλυτης ανακύκλωσης. «Η ανακύκλωση θα απλωθεί  σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.  Παντού η ανακύκλωση θα είναι  “μόδα” και προφανώς θα υπάρχει η επιδότηση όλων των εργαλείων που χρειάζεται κάποιος για να ανακυκλώσει  και να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας » είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Πατούλης.

Ο Γιώργος Πατούλης  δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια Αττικής είναι  αποφασισμένη να ξεπεράσει τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και εμφανίστηκε απολύτως σίγουρος πως μέσα στην παρούσα θητεία του στην Περιφέρεια θα γίνουν σημαντικά βελτιωτικά βήματα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Είμαστε ιδιαίτερα  προσανατολισμένοι ώστε να διορθωθούν  οποιεσδήποτε κακές πρακτικές  του παρελθόντος  αλλά δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο σε αυτό. Δεν θέλουμε,  απλώς να πούμε, που θα θάβουμε τα σκουπίδια, αλλά επιδιώκουμε να μην θάβουμε σκουπίδια, ώστε να μπορέσουμε μέσα από τις πράσινες πρακτικές  να διασφαλίσουμε το αύριο των παιδιών μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης  Αττικής, ο οποίος ξεκαθάρισε πως « έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος  πως στην επόμενη φάση της θητείας μας θα έχουμε σημαντικά βελτιωτικά βήματα τα οποία θα τα ανακοινώνουμε,  θα τα υλοποιούμε και  θα τα χαιρόμαστε όλοι» κατέληξε καταχειροκροτούμενος  ο Γιώργος Πατούλης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις και ενημέρωσε το σώμα στο προγραμματισμένο για το μεσημέρι Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί o σύνδεσμος με το video της ομιλίας του Γιώργου Πατούλη