Την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης για δέσμευση της ορθοπεδικής κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου και μετατροπή της σε κλινική Covid- 19 , ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δ. Αντωνίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

To Θριάσιο νοσοκομείο αποτελεί το μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, μιας περιοχής επιβαρυμένης ιδιαίτερα λόγω βιομηχανικής δραστηριότητας, και ενδεχομένων εργατικών ατυχημάτων προσωπικού που εργάζεται στη βιομηχανία της περιοχής, και ακόμα, στις συνθήκες της πανδημίας έχει δεχθεί και ανταποκριθεί σε όγκο σοβαρών αναγκών ασθενών covid-19.

Στη μετατροπή της ορθοπεδικής κλινικής σε κλινική covid-19 αντιδρά το σωματείο εργαζομένων καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποβάλει ερώτηση προς υπουργό Υγείας.

Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα έχει βάλει πλάτη στην εθνική υπόθεση της καταπολέμησης της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στην ετοιμότητα του Νοσοκομείου της»

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, αναφέρει ότι «αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται αιφνιδιαστικά, καθώς αφορούν το σύνολο της Δυτικής Αττικής».

«Η τοπική κοινωνία της Ελευσίνας, έχει βάλει πλάτη στην εθνική υπόθεση της καταπολέμησης της πανδημίας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε. Το Θριάσιο Νοσοκομείο οφείλει να λειτουργεί σε πλήρη ετοιμότητα, γιατί η βιομηχανική περιοχή μας απαιτεί ένα μάχιμο νοσοκομείο».

Σημειώνεται, πως η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές του Β2’ τομέα Δυτικής Αττικής, καθώς και στον Διοικητή της ΔΥΠΕ.

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος θα επισκεφτεί από κοντά την Διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για την εξέλιξη του αιτήματός του.

 

#ΑΤΤΙΚΗ

#ΥΓΕΙΑ

#pressgreece