Σπύρος Κορώσης: «Προχωράμε με έργα

για την τόνωση της ψυχολογίας των συμπολιτών μας»

Κων. Φυλακτός: «Εξοικονόμηση όγκου των απορριμμάτων,

περισσότερη καθαριότητα»

 

Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν στο Δήμο Μεγαρέων και θα λειτουργήσουν για τους πολίτες τις προσεχείς ημέρες.

Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, έναντι της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Κτηματολογίου βρίσκεται ο πρώτος υπόγειος κάδος απορριμμάτων που τοποθετήθηκε στα Μέγαρα, και ένας ακόμα τοποθετήθηκε στην Νέα Πέραμο, έναντι του Δημαρχείου.

Ο τρίτος κάδος θα τοποθετηθεί στην ανατολική πλευρά του γηπέδου του Βύζα, επί της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κάθε υπόγειος κάδος περιέχει έναν κάδο ανακύκλωσης και έναν κάδο για συμβατικά απορρίμματα και ανοίγει με ειδικό σύστημα με ηχητικό μήνυμα για τους πολίτες.

Όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κορώσης, είναι ένα έργο που έγινε με συγχρηματοδότηση του Πράσινου ταμείου και του Δήμου Μεγαρέων.

 

 

«Σε κάθε σημείο υπάρχουν δύο κάδοι, ένας με απλά σκουπίδια κι ένας ανακύκλωσης. Υπάρχει σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης με αποτέλεσμα ο κάθε υπόγειος κάδος να έχει χωρητικότητα επτά συμβατικών κάδων απορριμμάτων».

«Πέρα από την ανάγκη για την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, αυτές τις μέρες, η κατασκευή αυτού του έργου έχει επιπλέον αξία.

Η αξία του έργου είναι και “ψυχολογική”, μας είπε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Κορώσης. Γιατί, κάνοντας έστω μια μικρή αλλαγή στην πόλη, τονώνεται η ψυχολογία των συμπολιτών μας. Με μικρές παρεμβάσεις, μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης και, το βασικότερο σε αυτήν την εποχή, την ψυχολογία των συμπολιτών μας.

Ταυτόχρονα εκτελούνται και αλλά έργα προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η ανακατασκευή όλων των παιδικών χαρών του Δήμου μας, με πρώτη την παιδική χαρά της περιοχής του “ΕΡΚΙΣ”.

Και την επόμενη μέρα της καραντίνας, θα μπορούμε να βλέπουμε την περιοχή μας με νέα προοπτική και περισσότερη αισιοδοξία».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κωνσταντίνος Φυλακτός μας ανέφερε τα πλεονεκτήματα για την καθαριότητα, καθώς οι υπόγειοι κάδοι έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα: «Η λειτουργία των υπόγειων κάδων θα γίνει την επόμενη Δευτέρα. Είναι μια πρώτη προσπάθεια που γίνεται για να δούμε πώς θα λειτουργήσει θα δούμε πώς θα βάλουμε σε άλλα σημεία του Δήμου».

 

Με το σύστημα αυτό επιτυγχάνονται τα εξής πλεονεκτήματα:

-Αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρη στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.
-Αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα.
-Αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρις στην στεγανότητα του συστήματος.

Λειτουργικά πλεονεκτήματα

-Οικονομικότερο κόστος λειτουργίας σε σύγκριση με άλλα συστήματα
-Δυνατότητα απασχόλησης υπαρχόντων απορριμματοφόρων
-Το περιορισμένο βάρος του κάδου επιτρέπει εύκολο χειρισμό του γερανού, υψηλότερη ασφάλεια και γρήγορη διαδικασία αποκομιδής.

Οικονομικά πλεονεκτήματα

-Συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα
-Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι σχεδόν μηδαμινές
-Μηδαμινό ποσοστό πιθανότητας βλαβών
-Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις
-Δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά

Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα

– Αισθητική αντί των κάδων απορριμμάτων, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών