Με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση στα Μέγαρα για τις Αναπτυξιακές Προοπτικές με την Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας                           Επιχειρηματικού Πάρκου στην ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τον Φορέα Ανάπτυξης ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων για τις Αναπτυξιακές Προοπτικές με την Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων, παρουσία πλήθους κόσμου στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΕΟΓΝΙΣ» στα Μέγαρα

Ο Μανώλης Μπαλτάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – Σύμβουλος Μελετητής (REDEPLAN A.E.) με εμπείρια άνω των 40 ετών στο αντικείμενο,  αναφέρθηκε με εμπεριστατωμένο τρόπο στα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή των Μεγάρων καθώς και οι ιδιοκτήτες γης από την σύσταση ενός οργανωμένου Επιχειρηματικού Πάρκου στην ΒΙ.ΠΕ.  Επίσης, τόνισε τον κομβικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού (Δήμος) και Β’ βαθμού (Περιφέρεια) στον μετασχηματισμό και την ενσωμάτωση πολιτικών για την δημιουργία φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου γεγονός που θα έχει αναντίρρητα σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων από την εξέλιξη αυτή. Τέλος, παρουσίασε τον οδικό χάρτη με τα επιμέρους βήματα και ενέργειες από τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να μπορέσει με δόκιμο τρόπο να πάρει «σάρκα και οστά» το εγχείρημα αυτό.

Ο Γιώργος Κουμπαράκης, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε ιδαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι οι βιομηχανικές περιοχές θα πρέπει να μετασχηματιστούν σε ένα πλήρες οικοσύστημα ολοκληρωμένων υπηρεσιών στο πλαίσιο βιομηχανικής σύμβιωσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Σημείωσε ότι θα είναι αρωγός από την πλευρά του στην προσπάθεια για δημιουργία εργαλείων και υποδομών που θα βοηθήσουν την ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων να μεταξελιχθεί και να αποκτήσει υποδομές τονίζοντας την αξία που πρέπει να δοθεί και στην χρήση της τεχνολογίας και της ψηφιακή μετάβασης.

Ο Δημήτρης Κασιμάτης, Επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων, αφού παρουσίασε την ιστορική αναδρομή της περιοχής ανέλυσε διεξοδικά την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στην ΒΙ.ΠΕ. εκθέτοντας τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τόσο τις υφιστάμενες επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους σε αυτές. Παράλληλα, έκανε αναφορά στις ευκαιρίες που δύναται να δημιουργηθούν μέσα από την ενίσχυση της ΒΙ.ΠΕ. εφόσον οργανωθεί και λειτουργήσει ως Επιχειρηματικό Πάρκο καθόσον θα αυξηθούν οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας με πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομική ανάπτυξη. Κάλεσε τις αιρετές διοικήσεις του Δήμου Μεγαρέων και της Περιφέρειας Αττικής να αποκτήσουν ενεργό ρόλο με την άμεση συμμετοχή τους στο υπό σύσταση σχήμα διότι αυτό θα παίξει κομβικό ρόλο στην επιτυχία και βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Τέλος, αναφέρθηκε στις υποδομές κοινής ωφέλειας που υποχρεούται η πολιτεία να κάνει (π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, κ.α.) στην περιοχή καλώντας τους Βουλευτές της περιοχής να βοηθήσουν στην δρομολόγηση των ζητημάτων αυτών.

Τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος και ο νεοκλεγέντας Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης όπου από κοινού τόνισαν την αμέριστη στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή για την οργάνωση και ορθολογική ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων, θέτωνας στη διάθεσή των εμπλεκόμενων μερών την βοηθεία και συνδρομή τους στο πλαίσιο των επιμέρους αρμοδιοτήτων τους.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής, κ. Ηλίας Μουσταΐρας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ενημερωτική εκδήλωση τονίζοντας ότι ακούστηκαν πραγματικά «χρήσιμες» πληροφορίες για το πως θα διεκδικήσει η περιοχή των Μεγάρων μια τέτοια θετκή εξέλιξη όπως αυτή της ανάβαθμισης της ΒΙ.ΠΕ. σε Επιχειρηματικό Πάρκο επωφελεία όχι μόνο του επιχειρείν αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση ζήτησαν τον λόγο και τοποθετήθηκαν αρκετοί πολίτες, ενώ έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων:

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερεάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης, ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, Αρχιμανδρίτης Πολυεύκτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής και Αναπλ. Διοικητής του Γ.Ν. ΘΡΙΑΣΙΟ, κ. Κλεάνθης Βαρελάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής κ. Λεωνίδας Μίχας, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) κ. Γεώργιος Κουμπέτσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Σταύρος Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού κ. Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, ο επικεφαλής της μείζοντος αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγαρέων κ. Σπύρος Κορώσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Μεγαρέων κ.κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, Σπύρος Νικολάου, Μελέτης Λέλης, Βασίλης Σάλτας, Στέλιος Φρυγανάς, Δημήτρης Γεωργακής, Δημήτρης Βόρδος, Δημήτρης Καρδάτος, Κώστας Μαργέτης, Κώστας Κολιαλής, Αναστάσιος Μήτσος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων κ. Κατερίνα Πιπιλή, ο Ομότιμος Καθηγητής ΠΑΠΕΙ κ. Ευάγγελος Σαμπράκος, Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων και του Συλλόγου Μηχανικών Μεγάρων.

Τον συντονισμό της εσπερίδας είχε η δημοσιογράφος κ. Αλέκα Σταματιάδη.