«Η απόφαση για ΧΥΤΥ στα Μέγαρα έρχεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οριακά, πριν την αναγκαστική παύση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής και την λήξη της θητείας της σημερινής αρχής της Περιφέρειας.

Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος, ακόμα ένα περιβαλλοντικό ζήτημα έρχεται κακήν κακώς και άρον άρον. Όλα τα δεδομένα ενδεχομένου δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στα πρώην Λατομεία Σταμέλου στα Μέγαρα πρέπει να τεθούν και να γίνουν ανοιχτά γνωστά στους κατοίκους της περιοχής, που νιώθουν να βάλλονται συνεχώς από νέες οικολογικές απειλές. Θα έπρεπε οι μελέτες του ΕΔΣΝΑ που επικαλείται η Περιφέρεια να δημοσιοποιηθούν και να ενημερωθούν οι πολίτες για τις συνέπειες και τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στα Μέγαρα.

Είναι απολύτως λογικό η τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε αναβρασμό και να αντιδρά.

Ουσιαστικά, δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την ορθή διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων, όπως θα άρμοζε αλλά και είναι επιβεβλημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Δυτική Αττική φτάνει στο απροχώρητο και απουσιάζει κεντρικός σχεδιασμός για την βιώσιμη αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων ποιότητας ζωής στην περιοχή».