Εκτίμηση, σχεδιασμός, κατασκευή: οι λέξεις που ενώνονται στην ονομασία VADEST (VAluation, DEsign και STructure) για να σηματοδοτήσουν και τις τρεις πτυχές του κατασκευαστικού κλάδου που υπηρετούν αντίστοιχα οι τρεις συνιδρυτές του γραφείου “VADEST”: η Μαρία Λιάκου, πολιτικός μηχανικός, η Πόπη Νικολάου, αρχιτέκτων μηχανικός και ο Κώστας Τζίκας, πολιτικός μηχανικός.

Οι τρεις επιστήμονες και επαγγελματίες, με μακρά και επιτυχημένη πορεία ο καθένας τους σε ξεχωριστό κλάδο των κατασκευαστικών, ένωσαν τις  δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα πολυδύναμο γραφείο μελετών και κατασκευών, που απαντά στις νέες ανάγκες των ιδιοκτητών.

Το γραφείο “VADEST” (www.vadest.gr) που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πλουτάρχου 18, στο Κολωνάκι, δραστηριοποιείται στην εκτίμηση ακινήτων (VALUATION), στην αρχιτεκτονική μελέτη (DESIGN) και  στην κατασκευή (STRUCTURE).

Έπειτα από δύο χρόνια λειτουργίας, οι συνιδρυτές του “VADEST” προσκάλεσαν φίλους και συνεργάτες σε παρουσίαση των πρόσφατων projects, ανάμεσά τους μελέτες, κατασκευές μικρών και μεγάλων ιδιωτικών έργων, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, βιομηχανικά κτίρια, επαγγελματικούς χώρους, μονοκατοικίες, που έχει ολοκληρώσει σε διάφορες περιοχές της χώρας, από την Κρήτη ως την Μακεδονία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους τρεις συν-ιδρυτές του.

Η αρχιτεκτονική ματιά του “VADEST”, η συμπολίτισσά μας, αρχιτέκτων μηχανικός, Πόπη Νικολάου, έχοντας συμπληρώσει ήδη 30 χρόνια στην υπηρεσία της αρχιτεκτονικής, παρουσίασε ιδιαίτερα όσο και καινοτόμα στον σχεδιασμό τους projects, που κάνουν τη διαφορά, σε νευραλγικούς για την εποχή μας τομείς, όπως η βιωσιμότητα του σχεδίου μιας κατασκευής. Αναλυτικότερα, αντικείμενα της κ. Νικολάου αποτελούν οι αρχιτεκτονικές μελέτες νέων κτιρίων, ανακαινίσεων-αναστυλώσεων, διαρρυθμίσεων, όπως και οι βιοκλιματικές μελέτες ανοικτών δημόσιων χώρων.

Η Μαρία Λιάκου, είναι πολιτικός μηχανικός και εκτιμήτρια ακινήτων, με αντικείμενο τις εκτιμήσεις ακινήτων.

Ο Κωνσταντίνος Τζίκας είναι πολιτικός μηχανικός με αντικείμενο τις στατικές μελέτες, τις επιβλέψεις και κατασκευές κτιρίων.

Με την ευκαιρία παρουσίασης των έργων του γραφείου, οι οικοδεσπότες συνιδρυτές προσκάλεσαν σε ένα “office party”, δέχθηκαν ευχές, συνομίλησαν με προσκεκλημένους, ανάμεσά τους ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Γραμματέας της Βουλής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Aντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χάρης Ρώμας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών του Δήμου Αθηναίων κ. Φοίβος Αξιώτης, ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κώστας Μακέδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Περικλής Νικολάου, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΤΥΠ κ. Χαράλαμπος Μυγδάλης, ο Πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ Δημήτρης Ξυνομηλάκης, o Διευθυντής του ΙΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, στελέχη τραπεζών  και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στελέχη της κατασκευαστικής smart buiding, η οικογένεια Μιχάλη Καλλέργη της «Καλλέργης προκάτ», στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών, μηχανικοί, και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου.

Τους ευχόμαστε καλές δουλειές!