Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ανταποκρίθηκε με πολύ χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και συμμετείχε σε δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021», ένας επιτυχημένος θεσμός που καθιερώθηκε και πραγματοποιείται εφέτος για έβδομη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη φορέων, κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του, κ. Γεώργιο Παπαμανώλη-Ντόζα, συμβούλους και μέλη του, αλλά και το προσωπικό του Β.Ε.Π., συμμετείχε στις κατωτέρω δράσεις:

Την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε συμβολική ποδηλατάδα, με στόχο οι Πειραιώτες να εντάξουν το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις, με διαδρομή από τη μαρίνα Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο, 5 Ιουνίου, ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε στοχευμένες δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης για την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι Ομάδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά έλαβε μέρος στον καθαρισμό της παραλίας της Φρεαττύδας.

Με ενθουσιασμό συμμετείχε η Ομάδα του Επιμελητηρίου και στη δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου, την Κυριακή 6 Ιουνίου, που περιελάμβανε σκυταλοδρομία κολύμβησης, για την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. συνεχάρη τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, για την άψογη διοργάνωση όλων των δράσεων, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας» και μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο συμμετέχει για να παροτρύνει με την συμμετοχή του τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στον εθελοντισμό και να αγκαλιάσει όλες αυτές τις δράσεις.