Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου από τις 7 Απριλίου σε αποκλειστική χρήση για περιστατικά COVID-19.
Ο κ. Μπούρας έθεσε εκ νέου το θέμα στον κ. Υπουργό, μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων και των Δημοτικών Αρχών της Δυτικής Αττικής, για την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του Θριασίου Νοσοκομείου ως γενικού Νοσοκομείου, εξυπηρετώντας τους ασθενείς με όλες τις κλινικές (παθολογική, καρδιολογική, παιδιατρική, γυναικολογική κ.α).
Ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε τον Αντιπρόεδρο ότι τις προσεχείς ημέρες το Θριάσιο Νοσοκομείου θα σταματήσει να εξυπηρετεί αποκλειστικά COVID περιστατικά, επανερχόμενο στην προ της 7ης Απριλίου 2021 λειτουργία του.
Μετά τη σημαντική αυτή εξέλιξη, συνέχισαν τη συζήτησή τους, αναφερόμενοι στην πορεία των εμβολιασμών και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Ερυθρών, τα οποία αποτελούν και εμβολιαστικά κέντρα. Ο κ. Μπούρας ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το πρόγραμμα «Ελευθερία» στη Δυτική Αττική, μετά και από προσωπική του θεώρηση, εξελίσσεται ομαλά. Είναι σημαντικό να συνεχίσει η ανταπόκριση των πολιτών, καθώς το εμβόλιο αποτελεί τη δεδομένη στιγμή την κύρια ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο κ. Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι εφόσον ομαλοποιηθεί η παρούσα κατάσταση, θα δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω στελέχωσης των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Αττικής, που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες στην προστασία της υγείας των πολιτών.