Η προκλητική και επικίνδυνη απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει ουσιαστικά και έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας όταν οι ανάγκες το απαιτούν, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιβάλλουν, την οδήγησε στην εξίσου ανεύθυνη και πρόχειρη επιλογή τής μονοθεματικοποίησης του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Όταν «έκλεινε» το Θριάσιο, η κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη της «έκλειναν» τα αυτιά τους στις κραυγές αγωνίας των υγειονομικών, των εργαζόμενων, των φορέων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις των κυβερνητικών αρμόδιων τότε;

Θα γίνει μια αποτίμηση των συνολικών συνεπειών εγκατάλειψης των κατοίκων της περιοχής, χωρίς νοσοκομειακή μονάδα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;

Οι πρώιμοι πανηγυρισμοί πλήρους επαναλειτουργίας του Θριάσιου Νοσοκομείου και η επικοινωνιακή οικειοποίηση παρεμβάσεων στον αρμόδιο Υπουργό από κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά  στελέχη, προκαλούν τουλάχιστον μειδίαμα.

Ταυτόχρονα, αυτού του είδους τα επικοινωνιακά τερτίπια προκαλούν αγανάκτηση σε όλους όσοι από την πρώτη στιγμή αγωνιστήκαμε ενάντια στην ισχύουσα απόφαση και συνταχθήκαμε ουσιαστικά στο πλευρό της κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε, ότι αυτή την ώρα, χιλιάδες πολίτες παραμένουν χωρίς υπηρεσίες Υγείας και Νοσηλείας αλλά και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Ζητάμε άμεσα την πλήρη επαναλειτουργία του Θριασίου και την ταυτόχρονη ενίσχυσή του με υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Διονυσία Στεφάτου

Υπεύθυνη Υγείας Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ