Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 μεταξύ του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γεωργίου Κώτσηρα  και του Ειδικού Συμβούλου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσης για την υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κ. Σταμάτη Πουλή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας ο Σταμάτης Πουλής δήλωσε τα κάτωθι: “Ήταν χαρά μου να συναντηθώ με τον φίλο Υφυπουργό Εξωτερικών Γιωργο Κωτσηρα.

Τον συνεχάρην για τον επιτυχή επαναπατρισμό των συμπατριωτών μας από την εμπόλεμη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ενημερώθηκα για τις μελλοντικές δράσεις της Κυβέρνησης για την Ελληνική ομογένεια.

Επίσης, συζητήσαμε για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για την περιοχή μας και συνεργαστήκαμε για την επικείμενη νομοθετική διάταξη που θα καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφορικά με τα Ρυμοτομικά Σχέδια Οικισμών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (νυν ΔΥΠΑ) και τις τυχόν διαφορές επί των ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών που προέκυψαν από την εφαρμογή των ρυμοτομικών σχεδίων από τον πρώην ΟΕΚ.

Επιλύεται έτσι μία εκκρεμότητα που αφορά πάνω από 11.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα, με πολλούς από αυτούς να βρίσκονται σε οικισμούς του πρώην ΟΕΚ στη Δυτική Αττική, ενώ παράλληλα γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της έκδοσης των οριστικών τίτλων μεταβίβασης κυριότητας των ακινήτων των οικισμών αυτών σε δικαιούχους οικιστές.

Με σκληρή δουλειά προχωράμε μπροστά για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας! Συνεχίζουμε!”