Σήμερα έλαβε χώρα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να επιστρέφει, μετά από απουσία έξι μηνών, στις σχολικές μονάδες.

 

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, Λιάκος Ευάγγελος, παρευρέθηκε στην τελετή Αγιασμού του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου, από το οποίο είχε αποφοιτήσει και ο ίδιος.

Ο κ. Λιάκος τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ενημερώθηκε για τις προετοιμασίες, καθώς το μεγαλύτερο άγχος όλων στρέφεται προς τους μικρότερους μαθητές των σχολείων και το αν αυτοί καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ο κ. Λιάκος επισκέφτηκε, επίσης, το εργοτάξιο του δήμου Ασπροπύργου, όπου εκεί υπάλληλοι του Δήμου οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τη διανομή μασκών στα σχολεία.

Ο βουλευτής κ. Λιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, που αυτή τη χρονιά καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, υπό δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες. Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία σηματοδοτεί τη μερική έστω επιστροφή στην κανονικότητα. Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη, είμαι όμως αισιόδοξος και πιστεύω ότι με τη θέληση όλων μας θα κυλήσει ομαλά.»