Η στήριξη των εθελοντικών ομάδων της Δυτικής Αττικής, όπως και η σημασία του εθελοντισμού στον κεντρικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εθελοντικών φορέων της Δυτικής Αττικής με τον Βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελο Λιάκο και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

 

Εκ μέρους της εθελοντικής ομάδας Μεγάρων “Κούρος“, “Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος κ. Αντώνιος Κατερινίτσας συμμετείχε σε συνάντηση που είχε προγραμματίσει ο βουλευτής Δυτικής Αττικής και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Λιάκος με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας κ.  Χρήστο Στυλιανίδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι άλλων εθελοντικών ομάδων της Δυτικής Αττικής που υπάγονται στην Πολιτική Προστασία.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα και κυρίως η σημαντικότητα της συμμετοχής του εθελοντισμού στον κεντρικό σχεδιασμό, η συνεχής εκπαίδευση και η πιστοποίηση των εθελοντών καθώς και η στήριξη των οργανώσεων σε εξοπλισμό.

Η πρωτοβουλία του κ. Ευάγγελου Λιάκου να καλέσει στη συνάντηση εκπροσώπους ομάδων ήταν τιμητική και παράλληλα αξιέπαινη.

Ευελπιστούμε αυτές οι συναντήσεις να είναι τακτικές καθώς η φωνή και η εμπειρία των εθελοντών πολιτικής προστασίας που γνωρίζουν καλά την περιοχή που δρουν μπορεί να συμβάλλει στον σωστό τοπικό σχεδιασμό και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων”.