Αίρεται η απόφαση του Υπουργείου Υγείας-Επαναλειτουργεί άμεσα πλήρως το Θριάσιο ως Γενικό Νοσοκομείο

Λ. Κοσμόπουλος: «Αποδίδουν θετικά οι παρεμβάσεις μας για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών στη Δυτική Αττική»

Το Θριάσιο Νοσοκομείο επαναλειτουργεί την Παρασκευή 21 Μαϊου ως γενικό νοσοκομείο και παύει η λειτουργία του ως νοσοκομείο αποκλειστικά για covid-19.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα το Θριάσιο θα επανέλθει στην “κανονικότητα”.

“Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως η κάμψη που παρουσιάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο στις εισαγωγές στις απλές κλίνες νοσηλείας όσο και στη μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ μάς δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονική λειτουργία των νοσοκομείων” δήλωσε ο Αν. Υπουργός.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον υπουργό, από την προσεχή Παρασκευή 21 Μαΐου το «Θριάσιο» παύει να είναι νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID περιστατικά και επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του.

Την Κυριακή 23 Μαΐου το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» θα εφημερεύσει για τελευταία φορά, ενώ το «Σισμανόγλειο» επιστρέφει στις εφημερίες και σταδιακά θα δέχεται και ασθενείς non COVID.

«Και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, “Γεννηματάς” και “Αττικόν” θα δοθούν κλίνες που είχαν δεσμευθεί για τον κορωνοϊό σε περιστατικά που δεν είναι COVID», σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το σχέδιο επιστροφής του ΕΣΥ στην κανονική λειτουργία του θα εξελίσσεται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Έπειτα από παρεμβάσεις και κοινή επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και των Δημάρχων Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρ. Στάθη και Μεγάρων Γρ. Σταμούλη, και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρίθηκε στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αττικής και αίρει την προηγούμενη απόφασή της, σύμφωνα με την οποία το Θριάσιο δεχόταν μόνο περιστατικά covid-19.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από σειρά ενεργειών που κάναμε και απέδωσαν, με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής και συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.

Οι κοινές παρεμβάσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδίδουν για το καλό των πολιτών της Δυτ. Αττικής. Είμαστε παρόντες ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και να βελτιωθεί καθοριστικά η ποιότητα ζωής στον τόπο μας».