«Η Ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου Νέας Περάμου, Βαρέας, Πάχης και η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Πάχης θα δημιουργήσουν βασικούς άξονες για οικονομική εξέλιξη»

Τα μεγάλα έργα υποδομής είναι αυτά που θα κινήσουν την ανάπτυξη, την οικονομική και την κοινωνική, τονίζει ο Υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Δυτική Αττική, Σταμάτης Πουλής. Με αναφορές στην επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και την Φοιτητούπολη στην Φυλή, αλλά και με τα θέματα της ασφάλειας στην ατζέντα του, ο υποψήφιος βουλευτής μας μίλησε αναλυτικότερα για τις προτάσεις του, στην παρακάτω συνέντευξη.

 Να ξεκινήσουμε την συνέντευξή μας αναφερόμενος στα έργα της Δυτικής Αττικής και την συμβολή σας σε αυτά. Είναι σε όλους γνωστό ότι η βασική σας πολιτική προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη της περιοχής.

  • Θεωρώ ότι η Ανάπτυξη ενός τόπου είναι το βασικό συστατικό της ευημερίας, της ασφάλειας και της προόδου της. Και μιλώντας για ανάπτυξη δεν αναφέρομαι σε μία ιδέα ή σε μία ευχή.  Αλλά στα απτά έργα τα οποία κινητοποιούν  και ενεργοποιούν όλες τις υγιείς δυνάμεις  της κοινωνίας.

Για πολλά χρόνια  οι περιοχές της Δυτικής Αττικής : ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, η Μάνδρα, τα Μέγαρα και η Φυλή ήταν απομονωμένες  βιώνοντας έναν “σιωπηρό” αποκλεισμό σε ο,τιδήποτε είχε να κάνει με  μεγάλα έργα ανάπτυξης και εξέλιξης.

Και αυτό έπρεπε να αλλάξει!

Και αυτός ήταν και ο δικός μου ο στόχος! Να ξαναμπεί η Δυτική Αττική στον χάρτη των ίσων ευκαιριών. Στο χάρτη των μεγάλων έργων και των μεγάλων αλλαγών.

  • Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μία τεράστια επιτυχία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προσωπικό στοίχημα του Άδωνι Γεωργιάδη επαναλειτουργούν.
  • Ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια, διασφαλίστηκαν και οι 600 θέσεις των εργαζομένων, εξοφλούνται μέχρι τελευταίου ευρώ όλα τα δεδουλευμένα τους και παράλληλα ξεκινά μία επένδυση 170 εκατ. Δολαρίων που θα δώσει ζωή και οξυγόνο σε όλη την Δυτική Αττική. Θα δημιουργήσει 1400 νέες θέσεις εργασίας. Θα δημιουργήσει νέες δουλειές, καλούς  μισθούς, σταθερό εισόδημα για τα νοικοκυριά, μεγάλο κύκλο εργασιών  για τις βιομηχανίες της περιοχής μας, τζίρο  για πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους.

Το άλυτο επί 12 χρόνια αυτό πρόβλημα επιτέλους επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Υπουργίας Γεωργιάδη επιλύθηκε και είμαι πολύ περήφανος που συνέβαλα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις σε αυτό το τόσο σημαντικό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν έγινε τυχαία.  Ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα τους εργαζομένους των Ναυπηγείων, προκειμένου να βρεθεί μία αξιόπιστη και βιώσιμη λύση και τελικά ευρέθη και τους ευχαριστούμε  που μας εμπιστεύθηκαν και στάθηκαν δίπλα  μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια  Γιατί στο τέλος οι πολιτικές και οι άνθρωποι που τις υπηρετούν με συνέπεια κάνουν τη διαφορά.

  • Παράλληλα με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δουλεύατε και για ένα άλλο μεγάλο έργο: Την δημιουργία Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στον Δήμο Φυλής. Πείτε μας και για αυτό το έργο.

-Η «Φοιτητούπολη» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής   είναι ένα  πραγματικά εμβληματικό  έργο πάνω στο οποίο δούλεψα και το πίστεψα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Φυλής. Τον περασμένο Δεκέμβριο  εγκρίθηκε η υλοποίησή του από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3389/2005 και συνολικού προϋπολογισμού 64 εκατ. Ευρώ.

Και σε αυτό το έργο από την πρώτη στιγμή δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να σχεδιαστούν όλα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια:

Συνολικός αριθμός φιλοξενούμενων φοιτητών 1.100 ατόμων  σε μονόκλινα δωμάτια, εκ των οποίων τα 26 προορίζονται αποκλειστικά για ΑμΕΑ. Εστιατόριο και αναψυκτήριο, χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης, αμφιθέατρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και βοηθητικοί χώροι  συνθέτουν ένα έργο σε  συνολική έκταση 250 στρεμμάτων που θα δώσει πνοή στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και βεβαίως στον Δήμο Φυλής. Πρόκειται αναλογικά για ένα μικρό “Ελληνικό”.

Ένα έργο που  αποτελεί πρότυπο για αντίστοιχες παρεμβάσεις. Ένα έργο που ταυτίζεται  με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, ανάπλασης, προστασίας του περιβάλλοντος.  Από τη μελέτη που έχει γίνει προκύπτει ότι με βάση την παρουσία αυτού του μεγέθους νεανικού πληθυσμού στην περιοχή, ο εκτιμώμενος τζίρος για την τοπική οικονομία φτάνει τα 7 εκ. ευρώ ετησίως. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν εκατοντάδες  θέσεις απασχόλησης τόσο κατά την περίοδο κατασκευής του έργου όσο και με την έναρξη της λειτουργίας του.

Μία κοιτίδα εκπαιδευτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

  • Για τα Μέγαρα τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε εσείς οι πολιτικοί ώστε να δώσουμε δύναμη στον τόπο μας;
  • Τα Μέγαρα είναι ένας τόπος ευλογημένος με πλεονεκτήματα, τα οποία αν αξιοποιηθούν με σωστό σχέδιο και στρατηγική ανάπτυξης, θα καταστήσουν τα Μέγαρα πόλο τουριστικής ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας. Το έχω πει πολλές φορές :Τα έργα υποδομών είναι αυτά που θα προσελκύσουν επενδύσεις: Η Ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Νέας Περάμου  της περιοχής της Βαρέας και της Πάχης  καθώς και η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Πάχης θα δημιουργήσουν τους βασικούς άξονες για την τουριστική, οικιστική, περιβαλλοντική και οικονομική εξέλιξη της περιοχής. Τα έργα υποδομών συνδέονται με επενδύσεις και οι επενδύσεις δημιουργούν δουλειές και οικονομική ευημερία.

Η Μεγαρίτικη Γη με την πλούσια  πτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία  μπορεί να εξελιχθεί σε μία περιοχή – πρότυπο πρωτογενούς παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας  με μεγάλη εξαγωγική δυναμική. Τα αγροτικά προϊόντα της Μεγαρίτικης γης θα πρέπει να αναγνωριστούν διεθνώς και τα Μέγαρα να αποτελέσουν εξαγωγικό πόλο της αγροτικής μας οικονομίας.

Πέραν όμως των αναπτυξιακών προοπτικών  θα πρέπει να δούμε άμεσα τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τα Μέγαρα. Ένα από αυτά είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και το προσωπικό που υπηρετούσε μέσα δέχθηκε επίθεση από ομάδα Ρομά κατά την ημέρα εφημερίας του.

Και ως Υποψήφιος Βουλευτής της περιοχής μας θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφθώ το Κέντρο Υγείας μετά την επίθεση. Να μιλήσω με το προσωπικό. Να  ακούσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κίνδυνο την ζωή τους.   Να ξέρετε δεν κρύβομαι στα προβλήματα αλλά  έχω μάθει να παλεύω για να τα λύνω. Συνομίλησα τόσο με το προσωπικό όσο και με την Διευθύντρια την κα Καρανάσιου και τον Πρόεδρο της Διοικούσας του Κέντρου Υγείας κ. Καλιά.  Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι ήρωες και αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους προστατεύουμε για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας στους πολίτες  απερίσπαστοι.

Δεσμεύομαι, αν μου δώσετε την δύναμη στην επόμενη Βουλή να σας εκπροσωπήσω, ότι θα αναλάβω σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους βρίσκονται σε μόνιμη παραβατική συμπεριφορά, βάζοντας τέλος στα  συνεχή φαινόμενα βανδαλισμών δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

Η  αναβάθμιση επίσης  του Κέντρου Υγείας σε υλικοτεχνική υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό όσο και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι απαραίτητη, προϋποθέτοντας την επίλυση του ζητήματος ασφάλειας ώστε να μπορεί να λειτουργεί υπό συνθήκες ομαλές προς όφελος των πολιτών. Και από την πλευρά μου θα δουλέψω έτσι ώστε η  αναβάθμιση του Κ.Υ. Μεγάρων μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης να υλοποιηθεί στο ακέραιο ώστε να έχουμε ένα Κέντρο Υγείας πραγματικό στολίδι για την περιοχή μας.

Επίσης ένα άλλο θέμα που δεσμεύομαι να λύσω, αν με την δική σας βοήθεια εκλεγώ βουλευτής, είναι να αποκαταστήσω την αδικία αναφορικά με τους συντελεστές δόμησης στο παλαιό Σχέδιο Πόλης των Μεγάρων οι οποίοι πλήττουν την ιδιωτική περιουσία.

Θέλω να είμαι αποτελεσματικός, ώστε να λύνω τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν. Θέλω να σας είμαι χρήσιμος. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος του Βουλευτή. Στις εκλογές του Μαΐου σας ζητώ να με εμπιστευθείτε και σας υπόσχομαι  ότι θα δικαιωθείτε για την επιλογή σας να με στηρίξετε.

-Κύριε Πουλή πώς πιστεύετε ότι θα αποφασίσει ο κόσμος στις  Εθνικές Εκλογές του Μαΐου;

-Ένα είναι το διακύβευμα των Εθνικών Εκλογών 2023: Πρόοδος, συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή οπισθοδρόμηση, υποχώρηση  και συνθηκολόγηση με τον λαϊκισμό και την μιζέρια με τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα.

Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτόν το αγώνα θα νικήσουμε γιατί είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας. Είμαστε η παράταξη που παλεύει για τη πρόοδο και την ευημερία. Που παλεύει για καλύτερες δουλειές  στα νέα τα παιδιά μας, για καλύτερη εκπαίδευση στους μαθητές και φοιτητές μας, για ποιοτικά  καλύτερο περιβάλλον  στις οικογένειές μας και τις ζωές μας. Για την ασφάλεια στα σπίτια μας και τις δουλειές μας.

Και βεβαίως ένα είναι το σίγουρο ότι με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η χώρα μας θα συνεχίζει την αναπτυξιακή της τροχιά.

Και το λέω αυτό με πλήρη βεβαιότητα γιατί παρόλο που αυτή η Κυβέρνηση αντιμετώπισε πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως όλοι μας γνωρίζουμε κατάφερε θέσει την χώρα μας σε αναπτυξιακή πορεία, εφαρμόζοντας παράλληλα με μεγάλη επιτυχία το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.  Αυτή η Κυβέρνηση αύξησε τους μισθούς.  Αύξησε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά τα μνημόνια.  Μείωσε τους  φόρους. Κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης. Μείωσε  τον  ΕΝΦΙΑ. Το ποσοστό ανάπτυξη στην Ελλάδα ανήλθε στο 5.5% με ταυτόχρονο ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων. Μείωσε την ανεργία. Για τις συντάξεις, ολοκλήρωσε  την  εκκαθάριση των εκκρεμών κύριων συντάξεων ετών 2016-2021 και πλέον ο μέσος χρόνος έκδοσης των νέων συντάξεων του 2022 είναι λιγότερος από 2 μήνες.

Όλα αυτά είναι έργα της Νέας Δημοκρατίας και της Διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας στην κάλπη της 21η Μαΐου 2023 που θα κληθούν να επιλέξουν Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση.

Η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες της εποχής προχωράει μπροστά. Στόχος μου είναι η Δυτική Αττική να εξελιχθεί δυναμικά. Το ξαναλέω, πρέπει να τρέξουμε για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος! Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε μία νέα, δυναμική και δραστήρια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Δυτικής Αττικής!

Με την ευκαιρία της ωραίας συζήτησής μας καλώ όλους τους Μεγαρίτες να έρθουν στην προεκλογική μου εκδήλωση την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στις 7 το απόγευμα στο κέντρο Dionysos Palace. Να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Να ακούσω τα προβλήματά τους και να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα.