Οι πρωταθλητές Ελλάδας Νικολαΐδης και Μήτσης στο πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού που διοργάνωσε το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Δυτικής Αττικής στη Φυλή.

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μάϊου το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Δυτικής Αττικής συνδιοργάνωσε με τη Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, ένα πολύ ισχυρό και συμβολικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο εν ενεργεία Διεθνής μαιτρ πρωταθλητής Ελλάδας 2023 Γιώργος Μήτσης καθώς και ο πολυπρωταθλητής Ελλάδα, γκρανμαιτρ και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Γιάννης Νικολαΐδης.

Οι 4 υποψήφιοι της Δυτικής Αττικής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη άνοιξαν την εκδήλωση απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στη συνέχεια η «ρήξη» μεταφέρθηκε στις σκακιέρες όπου δόθηκαν συναρπαστικές μάχες. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες των αγώνων ήταν η υποψήφια Βουλεύτρια Δυτικής Αττικής Μαριανέλλα Κλώκα και ο υποψήφιος Βουλευτής Βαγγέλης Καλύβας. Στο αγωνιστικό μέρος πρώτος αναδείχθηκε ο ισχυρός Φιντέ Μαιτρ Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες ενώ στη 2η και 3η θέση ισοβάθμησαν ο GM Γιάννης Νικολαΐδης και ο ΙΜ Γιώργος Μήτσης, αμφότεροι με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στους αγώνες συμμετείχαν πλήθος ισχυρών εφήβων σκακιστών με πανελλήνιες διακρίσεις στις ηλικιακές τους κατηγορίες.

Λίγες ώρες πριν, διοργανώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Αττικής με τη συμμετοχή 70 παιδιών από νήπια έως και λύκεια που διοργάνωσε ο σύλλογος Σ.Ο. “Τριαντάφυλλος Σιαπέρας” Άνω Λιοσίων και η Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Στους αγώνες απηύθυνε χαιρετισμό στη τελετή έναρξης η Μαριανέλλα Κλώκα, υποψήφια βουλεύτρια του ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Δυτικής Αττικής. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης πραγματοποίησε τις βραβεύσεις στα παιδιά τονίζοντας πως συγχαρητήρια αξίζουν όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι, ανεξάρτητα από τα αγωνιστικά αποτελέσματα γιατί σημασία έχει ο αγώνας.