Λ. Κοσμόπουλος: «Εκτελούμε έργα υποδομής με προτεραιότητα την ασφάλεια»

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Αττικής εργασίες αποκατάστασης τοιχίου που έπεσε λόγω κατασκευαστικού λάθους διακόπτοντας την κυκλοφορία στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Η ανατροπή τοιχίου αντιστήριξης σε μήκος 10 μέτρων & ύψους περίπου 7 στις 8 Φεβρουαρίου συνέβη στις 8 Φεβρουαρίου, σε χρονική στιγμή χωρίς κυκλοφορία και έτσι ευτυχώς αποφεύχθηκαν ατυχήματα και τραγικές συνέπειες. Επιπλέον, το διπλανό τοιχίο 20 μέτρων είχε λάβει επικίνδυνη κλίση προς το οδόστρωμα πτώση του τοιχίου, όπως διαπίστωσε και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Κατεπειγόντως και για λόγους ασφαλείας διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Περιφερειακή Αιγάλεω στην κατεύθυνση από Σκαραμαγκά προς Φυλή.

Άμεσα, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέλαβαν την πρωτοβουλία και, λίγες ημέρες μετά το ατύχημα, τα έργα αποκατάστασης εντάχθηκαν στο πλαίσιο έργων και της υπό εξέλιξη σύμβασης έργου «ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος ανέφερε: «Με συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, υλοποιούμε έργα που απαντούν στις ανάγκες και στα έκτακτα περιστατικά, όπως το ατύχημα ανατροπής του τοιχίου στην Περιφερειακή Αιγάλεω. Μέριμνά μας πάντα η ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Τα έργα αποκατάστασης του τοιχίου στην Περιφερειακή βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και το έργο προχωρά (βλ. συνημμένες φωτογραφίες)

Το σημείο μετά το ατύχημα ανατροπής του τοιχίου

Και μετά τα έργα της Περιφέρειας Αττικής