Το ειδυλλιακό τοπίο και την εξαιρετική αρχιτεκτονική του “τριγωνικού” σπιτιού στα Μέγαρα επέλεξαν οι συντελεστές της δημοφιλούς σειράς “Έτερος Εγώ” για τα γυρίσματα του νέου κύκλου που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες.

Το «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση για την ελληνική παραγωγή μυθοπλασίας.

Η δημοφιλία της οδήγησε στη δημιουργία μιας σειράς που προβλήθηκε στην COSMOTE TV.  Η σειρά άρεσε τόσο, που ακολούθησε και μια δεύτερη σεζόν. Η ταινία πήγε καλά και στις αίθουσες, κατέβηκε γρήγορα και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή και αγαπητή μέσω του youtube, όπου ο Έλληνας σκηνοθέτης την ανέβασε για δωρεάν προβολή.

Και τώρα έρχεται η τρίτη με τον γενικό τίτλο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις», όπου κάποια από τα γυρίσματα γίνονται στην περιοχή των Μεγάρων.

Στη νέα σεζόν, που θα αποτελείται κι αυτή από 8 επεισόδια, ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας και πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του.

Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του.

Στο πλευρό του πρωταγωνιστή Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, επιστρέφουν οι Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου,  Άννα Μενενάκου, Μάνος Βακούσης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Δημήτρης Καπετανάκος, Τάσος Νούσιας και Κόρα Καρβούνη.

Πλην των γνώριμων προσώπων όμως, στη σειρά θα εμφανιστούν και νέα.

Ανάμεσα στα ονόματα που θα συνδράμουν με τις υποκριτικές τους ικανότητες , βρίσκονται οι – πάρτε ανάσα- Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Χρονοπούλου, Ηλίας Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Στράτος «Stan» Αντιπαριώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα και Σοφία Πανάγου.

Τα γυρίσματα της νέας σεζόν ξεκίνησαν ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στα τέλη Μαΐου.

Η ημερομηνία προβολής του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» δεν έχει ακόμα οριστεί.

Η επιλογή του “τριγωνικού” σπιτιού στα Μέγαρα

Το τριγωνικό σπίτι στα Μέγαρα που βασίζεται στις αρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος.

Στα Μέγαρα, σε απομονωμένη τοποθεσία, το τριγωνικό σπίτι είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αρχιτεκτονικά σχέδια της Αττικής.

“Περιτριγυρισμένη από 300 ελιές και ανάμεσα στη θέα του κάμπου των Μεγάρων και τα Γεράνια όρη, η κατοικία έπρεπε να διαλέξει: Παρ’ όλο που ο ορεινός όγκος στέκεται στο βορρά, η κατοικία στρέφεται προς αυτόν, αποφεύγοντας τον μακρινό κάμπο.” αναφέρουν οι επικεφαλής του ελληνικού γραφείου Tense Architecture Network που υπογράφουν την εντυπωσιακή αυτή κατοικία.

Το σπίτι είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο και βρίσκεται στους πρόποδες των Γεράνειων Όρων, μακριά από τη βουή της πόλης.

Η κατασκευή βασίζεται στις βασικές γεωμετρικές αρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος.

Είναι τοποθετημένο στη μέση ενός καταπράσινου ελαιώνα και αυτό δημιουργεί μια αρμονική αντίθεση ανάμεσα στη φύση και τα σύγχρονα υλικά.

Η κατοικία ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής το 2015, και απέσπασε το 3ο βραβείο του περιοδικού Häuser το 2016 στον διαγωνισμό για την καλύτερη κατοικία στην Ευρώπη.