«Σύγχρονες έρευνες και τάσεις που αναδεικνύονται από διεθνή κι εγχώρια φόρα τονίζουν πως η ηγεσία των γυναικών είναι βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων και μελλοντικών προκλήσεων των επιχειρήσεων και οργανισμών. Ενώ αντίστοιχα φαίνεται πως το γυναικείο μάνατζμεντ φέρνει καλύτερα αποτελέσματα στην κερδοφορία των επιχειρήσεων».

Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, κατά την ομιλία της στην, πρόσφατη, ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής με θέμα «Επενδύοντας στη Γυναικεία Ηγεσία», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως ανέφερε η κυρία Εφραίμογλου, «στο ΕΒΕΑ και στο ΕΕΔΕΓΕ συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση των γυναικών και για την αύξηση της συμμετοχής τους στο επιχειρείν, στην εργασία και στην οικονομία. Παρά τα εμπόδια και τις αμφισβητήσεις, με την καθημερινή μας δραστηριοποίηση, συνεχώς κερδίζουμε έδαφος».

Σημείο αναφοράς, όπως ανέφερε, είναι η υποστήριξη της γυναικείας νεοφυούς επιχειρηματικότητας, μέσω της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ.

«Όραμά μας είναι, σε ορίζοντα δεκαετίας, να βρίσκεται η Ελλάδα μεταξύ των πρωταθλητών της Ευρώπης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι το όραμα αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με συνένωση δυνάμεων, με καινοτόμες πρωτοβουλίες και συμπράξεις, με εποικοδομητικές προτάσεις για την εκπαίδευση, την αγορά εργασίας και την κοινωνική πολιτική», είπε η πρόεδρος.