(άρθρο της Κατερίνας Πιπιλή)
Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Πλησιάζουν οι Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και η επαφή μου μαζί σας είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.
Γεννήθηκα στα Μέγαρα, εδώ ζω και κατοικώ. Οι γνώσεις μου, οι σπουδές μου, το επάγγελμά μου και η εμπειρία μου τα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησα στην Περιφέρεια Αττικής ως μία δυνατή φωνή που εσείς με τιμήσατε, είναι καθοριστικά στοιχεία για την επιλογή σε μένα της μιας ψήφου σας.
Η Δυτική Αττική έχει ανάγκη από ανθρώπους που την γνωρίζουν και την νοιάζονται συνεχώς. Επιζητώ και διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας σε αυτές τις Εκλογές. Η πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι λειτούργημα. Η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι πάρεργο, δεν είναι ευκαιρία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία μεγάλη ευθύνη. Είναι στο χέρι μου να διαχειριστώ την εμπιστοσύνη σας προς όφελος των περιοχών μας και σας υπόσχομαι ότι θα το κάνω. Έχω ευθύνη να αποδώσω έργο για όλους εμάς που ζούμε εδώ. Το έχω πράξει ήδη προσφέροντας αφιλοκερδώς στην πόλη μας πολλά.
Δεν ζω από την πολιτική. Εργάζομαι 20 χρόνια σε ιδιόκτητο γραφείο στα Μέγαρα και η οικογένειά μου δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο στην βιομηχανική περιοχή Μέγαρων και στην Ελευσίνα. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που ζει η περιοχή μας και τις δυνατότητες που έχει. Το όραμα όμως δεν αρκεί αν δεν εδράζεται σε σωστές βάσεις ρεαλιστικής υλοποίησης. Έχω κατάλληλες σπουδές να αξιολογήσω τις πραγματικές ανάγκες και την άμεση υλοποίηση τους με ουσιαστικό αντίλογο αν χρειαστεί. Δεν θέλω να αποδράσω, ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι για τις περιοχές μας. Σε αυτές τις εκλογές επιζητώ την ισότιμη κρίση σας, γιατί είναι σημαντικό να ψηφίσετε ισότιμα.
Ως γυναίκα, έχω εκπαιδευτεί να είμαι αποδοτική σε πολλούς ρόλους και να μπορώ να τα καταφέρω σε όλους με τον ίδιο ζήλο και ισχυρή αποτελεσματικότητα. Το έχω αποδείξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τέσσερα χρόνια, ως εκλεγμένη Γραμματέας του Συμβουλίου, στην πόλη μου με την ανιδιοτελή προσφορά μου για έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, στην θητεία μου δώδεκα χρόνια ως Πρόεδρος στον Σύλλογο Επιστημόνων Μεγάρων.
Η κάθε ψήφος σας για εμένα είναι πολύ σημαντική. Η ορθή και αυστηρή αξιολόγηση πρέπει να γίνει τώρα, ώστε να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την πόλη μας, για την κοινότητά μας, για την γειτονιά μας, με την επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος με ικανούς και ευφυείς ανθρώπους που θα επιλέξουν τους καταλληλότερους σε αυτές τις εκλογές. Η επιλογή σας είναι καθοριστική. Ζητώ να με τιμήσετε με την μια ψήφο σας.
Είμαστε μαζί σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα. Μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και σας υπόσχομαι ότι μαζί με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά θα κινηθούμε με πράξεις. Και όλοι μαζί. Στις 8 Οκτωβρίου θέτω στην κρίση σας τις βασικές μου αρχές: Την εργατικότητα, την εμπειρία και την αξιοπρέπεια. Στις 8 Οκτωβρίου να αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον μας.
Με εκτίμηση,
Αικατερίνη Πιπιλή
Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ MSc
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Αττικής