Καταγγελίες σε Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας & Αστυνομία από τον συνδυασμό Γ. Μπερδελή: “Πρέπει να πάει ο κάθε υπεύθυνος στον εισαγγελέα”

ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

Τόνοι απορριμμάτων σε οικόπεδο 4-6 στρεμμάτων δίπλα σε κατοικίες στη θέση «Ανδρέου Περιβόλι

Δίπλα σε κατοικίες και λίγα μέτρα από τον Περιφερειακό δρόμο Αλεποχωρίου, στη θέση Ανδρέου Περιβόλι, η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και η Αστυνομία Μεγάρων κατέγραψαν την εναπόθεση μεγάλων όγκων απορριμμάτων, διαφόρων ειδών, σε ένα οικόπεδο έκτασης περίπου 4-6 στρεμμάτων.

Η καταγγελία και η αναφορά αυτή έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών και των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού Γ. Μπερδελή. Το θέμα έθιξε και σε προ ημερησίας τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ο Γιάννης Πομώνης, χωρίς να λάβει απαντήσεις, καθώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Καράμπελας ανέφερε ότι έληξαν ο χρόνος της μίας ώρας για την προ ημερησίας συζήτηση, βάσει του κανονισμού δημοτικού συμβουλίου.

 

Γ. Πομώνης: «Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε κανέναν που παραβιάζει και δεν τηρεί την νομοθεσία»

Επί της τοποθέτησης του Γ. Πομώνη, αναφέρθηκε ότι «Υπάρχει ένας τομέας που λέγεται περιβάλλον. Αυτός ο τομέας βιάζεται συστηματικά και επανειλημμένα. Χθες το μεσημέρι μου αναφέρθηκε ότι στην περιοχή Ανδρέου Περιβόλι, δίπλα στα σπίτια μέσα σε κατοικημένη περιοχή, υπάρχει μηχάνημα βαρέου τύπου, συσσωρευμένοι τόνοι σκουπίδια, απόβλητα, μπάζα μέσα στην κατοικημένη περιοχή, δίπλα στα σπίτια και αυτό παραμένει ενεργό τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει επίσης καταγγελία ότι στο ρέμα Αη Γιάννη Μακρινού, υπάρχουν τόνοι σκουπιδιών που είναι βραδυφλεγής βόμβα.

Η υπόθεση αυτή με γύρισε πίσω όταν τρέχαμε στα ρέματα του Ασπροπύργου και του Θριασίου και βλέπαμε τέτοιες δραστηριότητες… Δε φανταζόμουν ότι θα μπορούσατε να αποσιωπάτε ή να συγκαλύπτετε αυτή τη δραστηριότητα. Από ό, τι φαίνεται είναι ιδιοκτησία του Δήμου το οικόπεδο, δική σας».

 

«Να γίνει χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων και να λάβει άμεσα απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο»

 

«Από εδώ και πέρα άνοιξε το κεφάλαιο προστασία του περιβάλλοντος και απολογία όποιων έχουν ευθύνη, τόνισε ο Γ. Πομώνης. Κάλεσα το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας και την άμεση δράση.

 

Επίσης, στην περιοχή του ρέματος Καμάρα πίσω από το βιολογικό καθαρισμό υπάρχουν κάδοι κατεστραμμένοι του δήμου, απορρίμματα… όποιος έχει την ευθύνη θα λογοδοτήσει. Ξέρετε που καταλήγει ο καθένας όταν κάνει τέτοια πράγματα.

Το παιχνίδι είναι πολύ σκληρό από εδώ και πέρα. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε κανέναν που παραβιάζει και δεν τηρεί την νομοθεσία. Πέρα από την καταγγελία και τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε. Θα πρέπει άμεσα από τα δημοτικά τέλη που εισπράξαμε και είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, περίπου ένα εκατομμύριο, λόγω δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών, να δημιουργήσουμε χώρο εναπόθεσης.

Αν δε φέρετε αυτό το ζήτημα σε επόμενο συμβούλιο, θα πούμε ότι είστε ανεκτικός. Σας δίνουμε την ευκαιρία να απομακρυνθούν άμεσα, αν δεν απομακρυνθούν θα απευθυνθούμε με μηνύσεις. Μας προσβάλλει ως πολίτες, ως δημοτικούς συμβούλους, μας χαρακτηρίζει βρωμιάρηδες, οποιαδήποτε δικαιολογία, οικονομική ανέχεια ή άλλο…».

Γ. Μπερδελής: «Βόμβα για τη δημόσια υγεία, κίνδυνος για πυρκαγιά δίπλα σε σπίτια»

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέγραψαν την κατάσταση στο χώρο το πρωί της Τρίτης και η υπόθεση διερευνάται.

Οι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων βρίσκονται σε ένα μεγάλης έκτασης οικόπεδο, σε περιοχή όμορη της εντός σχεδίου πόλης, και προκαλούν την αγανάκτηση πολιτών και των δημοτικών συμβούλων που προχώρησαν σε καταγγελίες στα αρμόδια όργανα, για να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να σταματήσει η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας που κινδυνεύει με εναποθέσεις απορριμμάτων.

Για το θέμα μας μίλησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Τώρα», ο επικεφαλής Γιώργος Μπερδελής και ο Γιάννης Πομώνης.

“Εχθές έκαναν αναφορά πολίτες, μας ανέφερε ο Γιάννης Πομώνης, ότι υπάρχουν μπαζοσκούπιδα και ενδεχομένως επικίνδυνα απόβλητα,  καλέσαμε την υπηρεσία περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής που διαπίστωσε ότι υπάρχει περιβαλλοντικό έγκλημα, εντός κατοικημένης περιοχής, με επικίνδυνα απόβλητα. Ταυτόχρονα κάλεσα την αστυνομία και να καταγράψει το συμβάν, ήρθαν, αποτυπώθηκε το ζήτημα και θα δούμε πώς θα προχωρήσει στην πορεία”.

«Βλέπετε τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά από επτά χρόνια διοίκησης του κ. Σταμούλη, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά σε κοινόχρηστο χώρο που προβλέπεται να γίνουν αθλητικά έργα, ο Δήμος έχει ρίξει ανεξέλεγκτα μπαζοσκούπιδα χωρίς καν ένα μέσο πυρασφάλειας με αποτέλεσμα εδώ να δημιουργηθεί υγειονομική βόμβα και άμεσος κίνδυνος ανάφλεξης, άρα και πυρκαγιά, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή.

Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι από εδώ και πέρα σε αυτές τις καταστάσεις είμαστε αμείλικτοι, θα πάει ο κάθε υπεύθυνος στον εισαγγελέα για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση που μόνο θλίψη δημιουργεί σε όποιον τη βλέπει και φυσικά τεράστια προβλήματα σε όλους τους περιοίκους της περιοχής, οι οποίοι μας κατήγγειλαν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση».