Ο Δήμος Ελευσίνας στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής συνεχίζει για 8η χρόνια  το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας και στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, με σκοπό την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη των μαθητών & μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Η εμπειρία των προηγούμενων ετών λειτουργίας απέδειξε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αναφορικά με το κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις  εξετάσεις αλλά και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, καθιέρωσαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο ως μία από τις σημαντικότερες δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας ενισχυτικής δομής του Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας υπόψη την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, σας καλούμε να συνδράμετε κατά το δυνατό, από τον ελεύθερο χρόνο σας. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται στο Γυμνάσιο & Λύκειο είναι Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία  ενώ για το Δημοτικό Γλώσσα και Μαθηματικά. Τα  μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά στο 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας (Γυφτέα 27) τις απογευματινές ώρες (16:00-21:00)

Με σκοπό το Κοινωνικό φροντιστήριο να ξεκινήσει την λειτουργία του παράλληλα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλούμε:

1) Δάσκαλους/ες, καθηγητές/τριες και φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες  μπορούν  να συμβάλουν εθελοντικά στην λειτουργία του προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ελευσίνας

2) Τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες, οι οποίοι/ες επιθυμούν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού  Φροντιστηρίου.

να απευθυνθούν :

Στο Τμήμα Διαφάνειας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ελευσίνας
Διεύθυνση : Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος
Δημαρχείο Ελευσίνας, 1ος Όροφος
Υπευθ. Επικοινωνίας Ανθή Βαλαβάνη, Ευαγγελία Μακρή
Τηλ. Επικοινωνίας: 210- 5537332, 210-5537216
Email: avalavani@elefsina.gr, grprog@elefsina.gr
Ώρες εξυπηρέτησης : 09:00-15:00

Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 26/08/2019

Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 16/09/2019

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για τους γονείς – κηδεμόνες

  • Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
  • Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού τρέχοντος έτους
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
  • Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΕΥ.Δ.Α.Π.) στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του με το οποίο συνοικεί
  • Για τους ανέργους, φωτοτυπία της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ
  • Σημειώνεται ότι παιδιά οικογενειών που έχουν ενταχθεί στις παροχές του κοινωνικού παντοπωλείου είναι αυτόματα δικαιούχοι του Δημοτικού Φροντιστηρίου

 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για τους/τις εκπαιδευτικούς

  • Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση
  • Αντίγραφο πτυχίου
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας