Επιστολή παραίτησης από το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας –

Ένας μικρός απολογισμός

Αγαπητέ πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε η 31η Αυγούστου αποτελεί την ημερομηνία λήξης της θητείας μου ως Δημάρχου. Ως εκ τούτου θα πρέπει να μεριμνήσετε για την αντικατάστασή μου.

Σχετικά με τη συμμετοχή καθώς και τη στάση μου στο όργανο διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος θα ήθελα να επισημάνω ότι εργάστηκα ώστε να προωθηθούν αποφάσεις, οι οποίες υπερασπίζονταν την πόλη και το μέλλον της. Πιο συγκεκριμένα σας αναφέρω:

α) Την απόφαση του Οργανισμού για την παραχώρηση τμημάτων του παράκτιου μετώπου στον Δήμο. Απόφαση η οποία δικαίωνε διαχρονικά αιτήματα των πολιτών. Παρείχε τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτό που για χρόνια διεκδικούσε. Υλοποιούσε σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Πιστοποιούσε πως υπάρχουν συγκεκριμένες εφαρμοζόμενες πολιτικές που αποδεικνύουν ότι η Ελευσίνα είναι παραλιακή πόλη.

β) Την παραχώρηση των 3 παιδικών χαρών, ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος, στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου οι οποίες έχουν ήδη ανακατασκευαστεί και πιστοποιηθεί.
γ) Τη διατήρηση 3ετούς παραχώρησης κτιρίων της χερσαίας ζώνης στους συλλόγους Συμιακών, Ναυταθλητικό, Σώμα Προσκόπων, Κινηματογραφική Λέσχη με ευτελή αξία.
δ) Την παραχώρηση στην Eleusis 2021 του αναψυκτηρίου για ανακατασκευή και χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Θα ήθελα να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν περιλαμβανόταν στην αρχική εισήγηση του Οργανισμού Λιμένος ως κτίριο που θα περιέλθει αρχικά στην Πολιτιστική και αργότερα στον Δήμο. Η τύχη του κρίθηκε μετά από επιχειρηματολογία και συγκεκριμένες συμμαχίες στη συνεδρίαση του Οργανισμού.
Θεωρούσα και θεωρώ ότι το λιμάνι και οι άνθρωποί του αποτελούν σημαντικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της πόλης, καθώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δυναμική της. Αγωνίστηκα για τον εκσυγχρονισμό του και στάθηκα στο πλευρό των εργαζομένων, κυρίως στα εργασιακά και οικονομικά θέματα που τους απασχολούσαν. Εργάστηκα ισότιμα και ειλικρινά με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας.

Ο Δήμαρχος 
Γεώργιος Τσουκαλάς