Ιστορική μέρα η σημερινή, 5η Φεβρουαρίου 2021, για τα Μέγαρα, καθώς έπειτα από δεκαετίες σχεδιασμών, γραφειοκρατικών παλινδρομήσεων, πολιτικών συγκυριών, εγκρίνεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεγαρέων.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεγαρέων εγκρίθηκε από το το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και αναμένεται να μπορεί να υλοποιηθεί σε περίπου 1,5 μήνα μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ, ώστε να είναι επίσημα νόμος του κράτους.

Το ΓΠΣ αποτελεί ένα βασικό και ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης, βάζοντας τάξη σε πολεοδομικά θέματα, αδειοδοτήσεων κατοικιών, καταστημάτων, χώρων, και φέρνοντας ελπίδες για ανάπτυξη.

“Μεγάλη επιτυχία σήμερα για το Γ.Π.Σ. Μεγάρων, δήλωσε σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης. Στην αποψινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, μετά από ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο, έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Δήμου μας. Η πολυπόθητη ανάπτυξη της περιοχής μας έρχεται. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι μελέτες για τα επιμέρους σχέδια. Ευχαριστώ και συγχαίρω τους συνεργάτες μου στην μεγάλη αυτή επιτυχία, τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Κορώση, τον διευθυντή Δ.Τ.Υ, Κώστα Κάμπαξη, την αρμόδια τμηματάρχη, Αθηνά Βαλτά. Ένα νέο ξεκίνημα για την περιοχή μας αρχίζει.”

“Η Βαρέα μπαίνει στο σχέδιο, το Αλεποχώρι το ίδιο, η Κινέτα μεγαλώνει , η ΠΕΟΑΚ γίνεται ζώνη παραγωγικων δραστηριοτήτων.
Ο Δήμος μας μπαίνει πολεοδομικά σε τάξη & σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης μετά την πλήρη αποδοχή όλων των προτάσεων μας και την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου – μιας μελέτης που πλάθεται σχεδόν 2 δεκαετίες…είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης αυτή η έγκριση που καθορίζει ουσιαστικά την ανάπτυξη της για τα επόμενα 50 χρόνια.
Οφείλω να ευχαριστήσω το Δημαρχο Γρηγόρη Σταμούλη που μου εμπιστεύθηκε αυτή τη δύσκολη αποστολή! Έπεται συνέχεια που θ’ αξιοποιήσει άμεσα τη σημερινή αρχή…” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Κορώσης.