Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, οι ακραίες καιρικές συνθήκες διαμορφώνουν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 62 πυρκαγιές εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο εκδήλωσής τους.

Το μέτωπο στη Δυτική Αττική – Μηνύματα από το 112

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική όπου εκκενώθηκαν οικισμοί.

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη για την εκκένωση των περιοχών Κιάφα και Άγιος Παντελεήμων.

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λακωνία, Ρόδο – Μηνύματα από 112 για εκκενώσεις οικισμών-1
Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λακωνία, Ρόδο – Μηνύματα από 112 για εκκενώσεις οικισμών-2

Νωρίτερα, στις 16:25 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη και στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές.

Επιπλέον, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής Άγιος Ιωάννης Κορακάς, προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό τους με κατεύθυνση προς τη Μάνδρα.

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λακωνία, Ρόδο – Μηνύματα από 112 για εκκενώσεις οικισμών-3

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία, που διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καεί κατασκήνωση στη θέση Μελετάκι, η οποία εκκενώθηκε την Τετάρτη. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η κατάσταση είναι δραματική στον οικισμό της Αγίας Σωτήρας, με διάσπαρτες εστίες να έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα σε σπίτια και αυλές των σπιτιών, ενώ τουλάχιστον μια οικία παραδόθηκε στις φλόγες.

Την ίδια στιγμή, σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι τα Βίλια, έχουν προχωρήσει οι Αρχές. Η διακοπή αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λακωνία, Ρόδο – Μηνύματα από 112 για εκκενώσεις οικισμών-5