Μετά από πρωτοβουλία του Δήμαρχου Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλου Λευτέρη, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας & Δυτικής Αττικής κ. Βαγγέλη Λίγγου και του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής κ. Γεωργίου Γάκη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, οι οποίοι παραμένουν επί 3 μήνες απλήρωτοι.
Το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν να καθοριστούν οι ακόλουθες δράσεις : α) η άμεση ένταξή τους στο πρόγραμμα εγκλωβισμένων εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και β) η παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας στον ΟΑΕΔ, με σκοπό την άμεση οικονομική τους ενίσχυση.
Η Δημοτική Αρχή θεωρεί  ότι το μείζον αυτό θέμα που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Χαλυβουργικής και της λειτουργίας της, θα πρέπει να τύχει των αρμόδιων κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Επίσης είναι σαφές ότι το θέμα της Χαλυβουργικής αφορά πέρα από τους εργαζόμενους τόσο την Ελευσίνα, όσο και ολόκληρη την περιοχή.