Μηνύματα συσπείρωσης και ανασύνταξης δυνάμεων στην Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση, με ομιλητή τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, Γιώργο Τσίπρα, που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας το βράδυ της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας επεσήμανε στους παρευρισκομένους ότι η περιφέρεια της Δυτικής Αττικής αποτελεί μία από τις δύο της επικρατείας, όπου είναι πρώτη δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ, με αναντιστοιχία, όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά, “ανάμεσα σε αυτό που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και των κομματικών οργανώσεων. Aυτό το κενό θα πρέπει να το καλύψουμε άμεσα”.

 

Προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να εγγραφούν ως μέλη ηλεκτρονικά ή φυσικά και με οργάνωση των τοπικών οργανώσεων, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι «Η δυτική Αττική ήταν μια περιφέρεια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την πρώτη θέση, είναι μια ιδιαίτερη περιοχή με ιδιαίτερο λαϊκό κόσμο από βιομηχανία ως αγρότες και με μεγάλη ανεργία, με χρόνια πολυδιάστατα προβλήματα.

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Δεν αξιοποιήσαμε ως κόμμα και ως κυβέρνηση τις δυνατότητες που φάνηκαν με μια καμπάνια δύο μηνών. Ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς ΜΜΕ είναι σε χειρότερο σημείο από αυτό που βρισκόταν τον Γενάρη του ’15. Η ΝΔ κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τις εκλογές και μετά τις εκλογές κέρδιζε στην επικοινωνία. Προπαγανδίζει τον εαυτό της, αλλά αυτή η μαγική εικόνα δε θα κρατήσει για πολύ». Με αναφορές σε υποθέσεις όπως το ΚΕΘΕΑ και η επιτροπή ανταγωνισμού, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «Στην επικοινωνία και στην άλωση του κράτους τα πάνε περίφημα».

Αναφέρθηκε σε «κρυφές ατζέντες» στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, και στο περιβάλλον και έκλεισε με προτροπή για οργάνωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής Γιώργο Τσίπρα προλόγισε ο Στέφανος Τζουμάκας, τονίζοντας την ανάγκη ανασύνταξης : «Πρέπει να ανασυνταχθούμε αλλά ταυτόχρονα να φτιάξουμε την εναλλακτική λύση για τη χώρα».