ΕΘΥΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ  κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ  ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κορίνθου Διονύσιο

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2023, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης στον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Βασικός σκοπός της επισκέψεως ήταν η πρόσκληση του Δημάρχου στον Μητροπολίτη Κορίνθου για την επόμενη Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023, ώστε να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό στην προγραμματισμένη Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στο Μελί, αφού ως γνωστόν και οι δύο κατά σάρκα γονείς του, μακαριστοί Γεώργιος και Ασπασία Μάνταλου κατήγοντο από το Μελί της Μικράς Ασίας.

Η κοινή καταγωγή τους από την πόλη των Μεγάρων, η μακρά φιλία τους και τα κοινά του τόπου αποτέλεσαν ακόμη έναν πυλώνα της θερμής συζητήσεως, όπως και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων προσέφερε στον Σεβασμιώτατο και τον Θεοφιλέστατο το λεύκωμα του Δήμου Μεγαρέων «Μέγαρα ΚΟΙΤΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» και ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος ευχαριστώντας τον κ. Σταμούλη για την πρόσκλησή του του προσέφερε ως «ευλογία» την νέα επαυξημένη και συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου “Παύλου «σφραγίς», Η Κορίνθου Εκκλησία στον Χρόνο” και το βιβλίου του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα) με τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ».