Νέα Βουλή, βραχύβιας «διάρκειας ζωής» καθώς θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές πιθανότατα στις 25 Ιουνίου, προέκυψε μετά τις εκλογές της Κυριακής και την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διπλάσιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκη με μεγάλη διαφορά πέτυχε η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Ενισχυμένο βγήκε από τη διαδικασία το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, καθώς το ΜέΡΑ25, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη δεν μπαίνουν στη Βουλή.

Οι περισσοτεροι από τους βουλευτές που εκλέγονται “κλειδώνουν” και μια θέση και μετά τις επόμενες εκλογές, στη Βουλή που θα προκύψει μετά τις 25 Ιουνίου, δεδομένου ότι αυτές θα διεξαχθούν με λίστα και χωρίς σταυροδοσία και είθισται οι πολιτικοί αρχηγοί να «ακούνε» την κατάταξη που προέκυψε από το προηγούμενο κλείσιμο της κάλπης.

Ωστόσο θα υπάρξουν και αλλαγές (και μπορεί να προστεθούν έδρες στην ΝΔ στην Δυτική Αττική) δεδομένου ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει «μπόνους» έως και 40 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Τι ψήφισε η Δυτική Αττική-Τα επίσημα αποτελέσματα

Με καταμετρημένο το 99,57% η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,79% εκλέγοντας 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,07% και εκλέγει 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 11,46% και 41 βουλευές, το ΚΚΕ 7,23% και 26 βουλευτές και η Ελληνική Λύση 4,45% και 16 βουλευτές.

Αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων στην Δυτική Αττική (τελευταία ενημέρωση 00:00)

 

Με βάση τις πρώτες κάλπες της 21ης Μαίου στην Δυτική Αττική εκλέγονται,

από την Νέα Δημοκρατία, οι:

Κώτσηρας Γιώργος

Μπούρας Θανάσης

από το ΣΥΡΙΖΑ, ο

Τσίπρας Γιώργος

και από το ΚΚΕ, ο

Τσοκάνης Χρήστος.