Γ. Κώτσηρας: «Η Κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας»

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την κάλυψη δαπανών για τη θέρμανση στα σχολεία, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας.

Στην έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ),  περιλαμβάνονται και οι πέντε Δήμοι της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι θα λάβουν συνολικά το ποσό των 892.613,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί, φέτος, η ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και των Σχολικών Επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

Αναλυτικότερα, τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής μέσω της νέας έκτακτης χρηματοδότησης:

  • Δήμος Φυλής 229.250,29 €
  • Δήμος Ελευσίνας 224.842,35 €
  • Δήμος Μεγαρέων 186.176,67 €
  • Δήμος Ασπροπύργου 156.327,93 €
  • Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας 96.016,26 €

Με αφορμή τη νέα έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως το δύσκολο και απαιτητικό έργο της Αυτοδιοίκησης, παραμένοντας αδιαλείπτως στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».