Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας ανέφερε σε δήλωσή του:

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνουν μία ολοκληρωμένη, συνεκτική και βιώσιμη λύση, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, εξασφαλίζοντας όλες τις θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έναν βασικό πυλώνα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλάζουν σελίδα και η αλλαγή αυτή συνδυάζεται με την ώθηση που θα δοθεί στην απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας, παρέστη στην υπογραφή της ιστορικής αυτής συμφωνίας, αισθανόμενος ιδιαίτερα ικανοποιημένος που, επιτέλους, το χρονίζον ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας επιλύεται με την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Η Συμφωνία Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς α. επενδύονται άμεσα 100 εκατ. Δολαρίων, β. διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των 600 εργαζομένων των Ναυπηγείων, γ. αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι με το ποσό ύψους 13,4 εκατ. Ευρώ, αποπληρώνοντας έτσι στο 100% τις υπόλοιπες οφειλές, δ. δημιουργούνται 1.400 νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα 3 χρόνια, ε. το ελληνικό δημόσιο αποκτά έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) κατά τα επόμενα 25 έτη και στ. ενισχύεται η ελληνική οικονομία με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε εγχώριους προμηθευτές και την ελληνική βιομηχανία.

Ο κ. Μπούρας καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο των 2,5 τελευταίων ετών όσο και πρωτύτερα (πάνω από 10 χρόνια)  από την εποχή που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται τα προβλήματα δυσλειτουργίας των Ναυπηγείων, στεκόταν στο πλευρό των εργαζομένων με τους οποίους βρισκόταν σε άμεση συνεργασία για την επίτευξη της εξυγίανση, καθώς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν τον κυριότερο πυλώνα ανάπτυξης και οικονομίας τόσο για τη Δυτική Αττική όσο και για όλη τη χώρα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Μπούρας πρωτοστατούσε ενεργώντας κατάλληλα, προκειμένου να κατατίθενται ανά τρίμηνο οι τροπολογίες σε επιμέρους Νομοσχέδια, ώστε να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και να παραμένουν ζωντανά και σε λειτουργία τα Ναυπηγεία κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής κ. Σταμάτης Πουλής, παραβρέθηκε στην διαδικασία υπογραφής και σημείωσε τα εξής: «Άλλη μια μέρα – ορόσημο η σημερινή για τη Δυτική Αττική και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Προσωπικά, έχοντας εργαστεί για να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορούμε σήμερα να κοιτάζουμε στα μάτια τους 600 εργαζόμενους των ναυπηγείων και τις οικογένειές τους, προχωρώντας μια συμφωνία με τεράστιο αναπτυξιακό πρόσημο για την Ελευσίνα, τη Δυτική Αττική και την Ελλάδα.

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της συνέπειας λόγων και πράξεων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το project εξυγίανσης και επαναλειτουργίας των ναυπηγείων προχωρά βάσει σχεδίου, ακριβώς όπως είχαν προαναγγείλει τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο πρωτεργάτης αυτής της συμφωνίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Συνεχίζουμε, με συνέπεια, να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο.»